Locale Altele
Miercuri, 12 August 2020
Mie, 12 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Valer Marian atacă
Florin Răchitan  - Joi, 21 Martie 2013

Cu câteva ore înainte de alegerile pentru noua conducere a Organizaţiei Municipale PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian – preşedinte al organizaţiei judeţene a acestei formaţiuni politice, a convocat o conferinţă de presă în care i-a criticat aspru pe şefii unor instituţii aflate în subordinea Primăriei Satu Mare, iar în final a avut chiar un schimb de replici cu primarul Dorel Coica – preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD, după ce acesta a încercat să intervină pentru a da explicaţii în prezenţa ziariştilor.

 

Senatorul a amintit de solicitarea pe care a transmis-o în urmă cu o lună, prin intermediul presei, noii conduceri a societăţii Apaserv în legătură cu modul de facturare a consumului de apă a populaţiei, în condiţiile în care s-au constatat majorări nejustificate ale preţului şi a dat ca exemplu Ardudul, unde se facturează şi canalizarea, chiar dacă marea majoritate a populaţiei nu beneficiază de acest serviciu.

 

„Deoarece noul director al Apaserv, pe care chiar noi l-am promovat în funcţia respectivă, nu a catadicsit să-mi răspundă, îl anunţ că nu mai are nici o valoare pentru mine, voi depune plângere penală la Poliţie împotriva conducerii acestei societăţi şi recomand sătmărenilor să nu plătească facturile de apă, până nu se clarifică această problemă” – a declarat Valer Marian.

 

El s-a referit, din nou, şi la invitaţia pe care a primit-o pe adresa sa de domiciliu, dar pe alt nume, de la Serviciul Public de Asistenţă Socială, instituţie aflată în subordinea Primăriei, pentru a ridica pachete cu alimente ce constituie ajutoare de la Uniunea Europeană. Potrivit informaţiilor sale, asemenea scrisori sunt trimise intenţionat la adrese greşite, pentru ca unii angajaţi ai SPAS să-şi însuşească alimentele respective, iar pentru a stopa acest fenomen, senatorul este decis să depună plângere penală la Parchet şi Poliţie.

 

În acelaşi timp, l-a avertizat pe primarul Dorel Coica, prezent în sală, că va da publicităţii un sondaj de opinie nu tocmai măgulitor la adresa sa, susţinând că mulţi sătmăreni i s-au plâns în legătură cu nerealizările edilului-şef în cele 9 luni de când a preluat administrarea oraşului, precum şi de faptul că în birourile Primăriei sunt întâmpinaţi tot de oamenii puşi în funcţii de foştii primari Iuliu Ilyes şi Horea Anderco.

 

De asemenea, senatorul Valer Marian l-a învinuit pe directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, Iosif Drimuş, că ar fi responsabil pentru deficitul de aproape 2 milioane de lei pe anul trecut, din cauza nerealizării planului de încasări a impozitelor la bugetul local, sumă ce ar fi fost mai mult decât suficientă pentru acoperirea unor restanţe mai vechi ale Primăriei Satu Mare şi ar fi permis Consiliului Local să nu fie nevoit să voteze majorarea cu 16% a taxelor şi impozitelor locale pe acest an.

 

„Dacă nu există voinţă politică şi administrativă pentru înlăturarea acestui om de la conducerea DITL, atunci voi depune plângere penală şi va schimbat din funcţie în urma anchetei organelor de cercetare” – a anunţat Valer Marian.

 

El şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de unele declaraţii pe care le-a făcut noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Rudolf Riedl, în presa de limbă maghiară, dezvăluind faptul că a acceptat numirea acestuia în funcţie doar la insistenţele vicepremierului Vasile Dragnea, după intervenţiile preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, însă de acum înainte doreşte să pună capăt oricăror negocieri cu reprezentanţii locali ai UDMR pentru posturi de conducere.

 

Senatorul a anunţat că va da în judecată şi un portal de ştiri din Satu Mare, deranjat fiind de comentariile scrise de unii pe care i-a identificat ca fiind membri ai unor grupuri de postaci care activează atât în sediile unor partide politice, cât şi în instituţii publice, dând ca exemplu Poliţia Locală, aflată tot în subordinea Primăriei.

 

Valer Marian a afirmat, de asemenea, că a fost contactat de un membru al PD-L Satu Mare, Florin Gal, care l-ar fi informat că o întreagă grupare din acest partid va solicita public demisia deputatei Andreea Paul din toate funcţiile politice. „Aşadar, nu e exclus ca până la toamnă să organizăm alegeri anticipate în Colegiul Oaş pentru Camera Deputaţilor” – a încheiat Valer Marian.

967 vizite
Distribuie pe