Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Am trăit să vedem și asta: război între Mircea Govor și Valer Marian
Florin Răchitan  - Miercuri, 17 Aprilie 2013

Cuplul care a influențat în mod decisiv politica și administrația județului Satu Mare în ultimii ani se destramă în urma unui scandal monstru la care nu prea se aștepta nimeni.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, l-a atacat dur miercuri seara, printr-o intervenție telefonică în emisiunea “Ora Adevărului” de pe postul local Nord-Vest TV pe senatorul Valer Marian, cel cu care “a făcut echipă” foarte controversată în ultimele decenii.

 

Mircea Govor și-a motivat intervenția prin faptul că s-a văzut obligat să-și apere fiul (Răzvan Govor, directorul Nord-Vest TV n.r.), care, în opinia sa, ar fi fost ținta directă a unui articol apărut la celebra rubrică „Gura Târgului” din Gazeta de Nord-Vest, ziar controlat, neoficial, de Valer Marian.

 

Vicepreședintele CJ a făcut referire la o tentativă de șantaj la adresa lui din partea conducerii oficiale a ziarului și l-a numit pe fostul său partener politic “un monstru odios, bețiv și șantajist”, “lipitoare” și „șef al evazioniștilor”.

 

El a dat și detalii din colaborarea lor pe durata a aproape două decenii, declarând, printre altele, că el l-a făcut pe Valer Marian președinte PSD la nivel județean, i-a finanțat campaniile electorale în proporție de 80% și și-a sacrificat pentru el imaginea în fața opiniei publice, fiindcă altfel senatorul ar fi fost „un boschetar pe marginea drumului”.

 

De asemenea, Mircea Govor susține că Valer Marian ar avea probleme grave de sănătate, care cauzează comportamentul său considerat ciudat, iar acesta are consecințe grave asupra felului în care reacționează conducerea centrală a partidului și a guvernului față de organizația sătmăreană și județul Satu Mare în general.

 

Potrivit declarațiilor lui Mircea Govor, chiar și retragerea lui Valer Marian de la conducerea Organizației Județene a Partidului Social-Democrat ar fi fost regizată, cel care a preluat mandatul interimar, vicepremierul Liviu Dragnea, procedând în acest fel din bun-simț, pentru a nu-l face de râs pe fostul președinte.

 

Se pare, însă, că Mircea Govor i-a informat deja pe șefii de la București, care tocmai se pregătesc de Congresul Național al PSD, în cadrul căruia se va decide și soarta politică a senatorului Valer Marian.


Valer Marian îi dă replica fostului său partener politic


Senatorul Valer Marian a reacționat prompt la acuzațiile ce i-au fost aduse de fostul său partener politic și de afaceri, anunțând că-l va da în judecată pe Mircea Govor.


“Govor și-a dat arama psihotică şi psihedelică pe faţă, demonstrând că nu are cei 7 ani de acasă nici multe facultăţi, că pe cea pentru care are diplomă nu a făcut-o nici măcar de la distanţă. Pe de altă parte nu are niciun Dumnezeu, în afară de bani şi ciolan.


Din păcate, fiind şantajabil pentru varii motive, este manipulabil de unii din SRI şi de unii din conducerea centrală a PSD pentru a mă compromite, în orice fel şi cu orice preţ, datorită declaraţiilor mele politice şi interpelărilor parlamentare care au deranjat anumite cercuri.


De altfel, am fost avertizat de câteva săptămâni că, în acest scop, a fost contactat direct sau prin intermediari de anumiţi lideri naţionali ai PSD şi generalul Florian Coldea, primul adjunct al SRI.


Cât despre fiul său Răzvan, chiar îi doresc multă sănătate şi tot binele din lume, nu am spus şi nu am scris niciodată şi niciunde vreun cuvânt de rău.


În rest, Dumnezeu cu mila şi Justiţia cu adevărul şi pedeapsa. Iar sătmărenii informaţi vor şti să discearnă”
– a declarat Valer Marian.
5878 vizite
Distribuie pe