Locale Altele
Luni, 6 Iulie 2020
Luni, 6 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pataki Csaba a fost ales președinte al UDMR Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 9 Mai 2013

După câteva luni în care și-a asumat interimatul la conducerea Organizației Județene a UDMR, în urma demisiei fostului președinte Csehi Arpad, senatorul Pataki Csaba a fost confirmat joi în funcția de președinte pentru un mandat întreg, pe baza voturilor delegaților la conferința județeană a acestei formațiuni politice.


 

Din partea conducerii naționale, lucrările conferinței județene au fost supervizate de secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, iar în debutul acestui eveniment au luat cuvântul invitații de onoare din partea partidelor de pe întregul eșichier politic sătmărean.


 

 

Într-un discurs bilingv, președintele Organizației Municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ștef, a subliniat importanța parteneriatului pe care îl are USL cu UDMR la nivelul județului Satu Mare, în buna tradiție din ultimele două decenii, remarcând și profesionalismul directorilor de instituții susținuți de partidul reprezentativ al comunității maghiare.


 

 

La rândul lui, reprezentantul PSD Satu Mare, Vasile Ciocan, care nu a putut să precizeze exact în ce calitate se afla în sală din cauza tulburărilor care se întâmplă acum în propriul său partid, a insistat pe necesitatea păstrării parteneriatului cu UDMR la nivelul județului Satu Mare și a conlucrării pentru eliminarea oricăror tensiuni între comunitățile etnice conlocuitoare.
 

 

Președintele Organizației Județene a PD-L Satu Mare, Petre Mureșan, a evocat realizările  fostei guvernări din care a făcut parte și UDMR, exprimându-și totodată regretul că la nivel județean partidele lor nu au putut face o alianță după modelul implementat la nivel național, însă a dat asigurări că nu se va mai repeta o asemenea greșeală în viitor.

 

În discursul său, senatorul Pataki Csaba a afirmat că singura cerință a UDMR în cadrul tuturor parteneriatelor și coalițiilor realizate în ultimii 23 de ani cu partidele românești a fost respectarea comunității maghiare ce reprezintă 40% din populația județului.


 

În această ordine de idei, el a lăsat să se înțeleagă că UDMR este deschis în continuare la colaborare cu principalele partide românești « fiindcă nu se știe ce va aduce viitorul », iar în viața politică a județului UDMR va juca în continuare rolul de factor de stabilitate în orice alianță.

 

După prezentarea unui raport de activitate și după alte puncte de ordinea de zi a conferinței județene, delegații l-au ales pe Pataki Csaba în funcția de președinte al UDMR Satu Mare cu 176 voturi pentru și un singur vot împotrivă.

822 vizite
Distribuie pe