Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Mircea Govor este noul preşedinte al PSD Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 20 Iunie 2013

Cei aproape 700 delegaţi ai organizaţiilor locale ale Partidului Social-Democrat din judeţul Satu Mare l-au votat joi, în unanimitate, pe Mircea Govor în postul de preşedinte al organizaţiei judeţene a acestei formaţiuni politice, în cadrul conferinţei judeţene care s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor.
 

 

Astfel se încheie interimatul asigurat în ultimele luni de vicepremierul Liviu Dragnea la conducerea organizaţiei sătmărene, după ce principalul partid de guvernare „a scăpat” de fostul preşedinte Valer Marian.

 

De-altfel, acesta, împreună cu „echipa” de la cabinetul său parlamentar, a urmărit evenimentele de pe o terasă învecinată, dar, în ciuda anunţului făcut în ziua anterioară, nimeni nu a făcut nici un miting pentru susţinerea sa ori pentru perturbarea lucrărilor conferinţei judeţene a partidului.

 

Tot în pofida anunţurilor anterioare, la lucrările conferinţei nu a mai participat vicepremierul Liviu Dragnea, acesta scuzându-se că are programul prea încărcat, dar a fost prezent vicepreşedintele PSD la nivel naţional, Ioan Rus, acesta fiind responsabil şi de coordonarea organizaţiilor judeţene ale PSD din Transilvania.

 

Un alt invitat de onoare a fost europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, dar şi cel considerat a fi principalul aliat din USL, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, acesta făcând apel la unitate, în discursul său, pentru a depăşi situaţia de criză cu care s-a confruntat alianţa în ultimele luni din cauza tensiunilor interne din cadrul PSD.


 

Unitatea în cadrul partidului a fost, de-altfel, tema comună a discursurilor tuturor celor care au luat cuvântul, cu săgeţi mai mult sau mai puţin subtile către senatorul Valer Marian, opinia generală fiind că organizaţia judeţeană a ieşit, practic, fără nici o frântură din conflictele din ultimele luni, iar acum e timpul ca membrii de partid să uite întreaga poveste cu Valer Marian şi să se concentreze pe sarcinile de viitor, cele mai importante fiind pregătirea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale de anul viitor.


 

Ca să dovedească această unitate, în prezidiu au luat loc reprezentanţii celor mai importante organizaţii locale din toate regiunile judeţului, aceştia fiind aleşi şi pe cele 11 posturi de vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene, iar la tribună au fost invitaţi să ia cuvântul şi reprezentanţi importanţi ai Ţării Oaşului, precum fostul prefect Gheorghe Ciocan sau primarii din Negreşti-Oaş şi Racşa, Aurelia Fedorca, respectiv Toma Betea, aceştia fiind consideraţi până acum ca fiind ultimii susţinători ai senatorului Valer Marian.


 

Unul după altul, ei şi-au declarat susţinerea faţă de noua conducere, a cărei alegere s-a dovedit a fi doar o formalitate, şi i-au îndemnat şi pe cei prezenţi în sală să fie alături de ei.

 

Având în vedere faptul că vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a fost unicul candidat pentru postul de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD, el a fost ales fără emoţii şi fără proceduri complicate de votare, doar prin ridicarea mâinilor tuturor celor din sală, fără nici un vot împotrivă.

 

Delegaţii l-au ales, de asemenea, în funcţia de preşedinte executiv pe primarul Sătmarului, Dorel Coica, în timp ce primarul fief-ului PSD-ist din Oaş, Racşa, a primit postul de secretar general.


1688 vizite
Distribuie pe