Locale Altele
Sambata, 11 Iulie 2020
Sam, 11 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Crin Antonescu a trecut prin Satu Mare şi a făcut declaraţii tari
Florin Răchitan  - Vineri, 27 Septembrie 2013

În drum spre Sighetu Marmaţiei, unde participă la o şcoală politică a tinerilor liberali, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a răspuns, în cadrul unei scurte conferinţe de presă organizată în sala de protocol a Aeroportului Satu Mare, la unele întrebări legate de subiectele politice „fierbinţi”, el dându-i, practic, replica vicepremierului Liviu Dragnea, nemulţumit de o iniţiativă a unor parlamentari liberali de a modifica legea electorală.

 

Liderul liberal a sosit la Satu Mare însoţit de ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, secretarul general al PNL, Eduard Helvig, şi analistul politic Niels Schneker.

 

Crin Antonescu a recunoscut că parlamentarii liberali nu s-au consultat cu colegii lor PSD-işti în momentul în care au propus modificările la legea electorală, însă a amintit de trei iniţiative legislative, fără să le nominalizeze, pe care, la rândul lor, PSD-iştii le-au promovat fără să se consulte cu liberalii.

 

“Sunt destule lucruri de clarificat în interiorul USL pentru ca să putem merge mai departe aşa cum ne-am angajat în faţa cetăţenilor României, care ne-au dat votul. Înţeleg că domnul Dragnea are o nemulţumire pentru că există o iniţiativă a unor parlamentari liberali, un proiect legislativ de modificare a legii electorale. Într-adevăr, noi am avut o înţelegere între noi, care e valabilă, de a discuta la nivelul Uniunii Social Liberale despre pachetul de legi electorale“ - a declarat Antonescu.

 

Referindu-se la propuneri concrete, liderul liberal a declarat că susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar şi revenirea la votul pe liste al candidaţilor la Parlament.

 

De asemenea, el a afirmat că doreşte organizarea de alegeri parţiale în colegiile electorale rămase fără senatori sau deputaţi, din diverse motive, aşa cum e cazul Colegiului 2 din judeţul Satu Mare, de unde Ovidiu Silaghi a plecat în Parlamentul European de la Bruxelles.

 

Crin Antonescu a recunoscut că mai trebuie să discute despre acest lucru cu omologul său de la PSD, Victor Ponta, acesta din urmă considerând că nu e nevoie de noi alegeri, deoarece deja sunt prea mulţi senatori şi deputaţi în Parlament, în timp ce preşedintele PNL îşi face griji că în acest fel un număr mare de cetăţeni vor rămâne fără reprezentativitate în forul legislativ al României.

831 vizite
Distribuie pe