Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Femeile din UDMR așteaptă scuze de la Virgil Enătescu
UDMR Satu Mare  - Marti, 1 Octombrie 2013

În urma schimbului dur de replici de la ședința de luni a Consiliului Județean Satu Mare dintre consiliera UDMR Eva Mărginean și colegul său liberal Virgil Enătescu, nou-înființata Organizație de Femei a UDMR ne-a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia îi solicită reputatului medic psihiatru să-și ceară scuze în mod public pentru ceea ce consideră a fi jigniri aduse colegei lor.

 

Redăm integral textul comunicatului:

 

Organizația Femeilor din cadrul UDMR din județul Satu Mare dorește să atragă atenția asupra unui eveniment nefericit și revoltător.

 

La ședința din 30 septembrie a Consiliului Județean Satu Mare, în mijlocul unei dezbateri aprinse, consilierul Virgil Enătescu (PNL) s-a adresat într-un mod inacceptabil către doamna Éva Mărginean, consilier UDMR.

 

Pe de o parte, considerăm că un asemenea ton nu poate fi permis în cadrul autorității superioare a județului unei țări civilizate, pe de altă parte este inacceptabil ca în secolul XXI un bărbat să își permită calificarea unei femei ca „hibridă”.

 

Gestul său îl califică atât pe dânsul, cât și partidul pe care îl reprezintă. Situația este cu atât mai gravâ dacă socotim că o persoană aflată într-o poziție responsabilă își permite un asemenea comportament, indiferent de calitatea victimei: o doamnă, o colegă sau orice altă persoană din județul Satu Mare care trăiește într-o căsătorie mixtă.

 

De aceea, solicităm ca domnul consilier să-și ceară scuze public pentru declarația făcută la adresa doamnei Mărginean, consilier UDMR și membru activ al Organizației Femeilor din cadrul UDMR Satu Mare.

 

Piroska Szász

președinte

Organizația Femeilor UDMR Satu Mare

1006 vizite
Distribuie pe