Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ovidiu Silaghi a câştigat un nou proces cu Agenţia de Integritate
Florin Răchitan  - Vineri, 1 Noiembrie 2013

Fostul deputat sătmărean, Ovidiu Silaghi, în prezent europarlamentar, a câştigat la Curtea de Apel Oradea recursul înaintat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei date de aceeaşi instanţă, în 12 aprilie, prin care demnitarul sătmărean a fost declarat nevinovat în procesul în care era acuzat de o presupusă incompatibilitate.

 

Mai precis, ANI l-a cercetat pe Ovidiu Silaghi pentru faptul că, în aparenţă, nu putea să justifice o diferenţă de peste 200.000 de lei între cheltuielile şi veniturile realizate în perioada în care era ministru al Transporturilor.

 

Curtea de Apel i-a dat din nou câştig de cauză fostului mnistru, după ce în aprilie a clasat dosarul său, însă Agenţia Naţională de Integritate a atacat în instanţă sentinţa respectivă. Instanţa a considerat ca inadmisibilă plângerea formulată de ANI faţă de soluţia dispusă anterior în dosarul lui Ovidiu Silaghi.

 

În motivarea sentinţei se arată că „în mod întemeiat, Curtea de Apel confirmă ca fiind inadmisibilă plângerea faţă de decizia de clasare, aceasta neputând fi atacată prin acţiunea formulată de către Agenția Naționala de Integritate. Plângerea a fost formulată de ANI fără respectarea dispoziţiilor legale fixate de legislaţia aplicabilă funcţionării acestei instituţii”.

 

La rândul lui, Ovidiu Silaghi a dat în judecată ANI şi cere despăgubiri simbolice în valoare de 1 leu pentru prejudiciul cauzat persoanei sale, el pierzând şansa de a fi numit din nou ministru în Guvernul Ponta după câştigarea alegerilor parlamentare de către USL, din cauza problemelor juridice pe care le-a avut în ultimul an. Acest dosar se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti şi va avea primul termen de judecată în aprilie 2014.

 

Ovidiu Silaghi cere şi obligarea Agenției Naționale de Integritate să publice şi să mențină pe pagina principală a site-ului de Internet al acestei instituții dispozitivul soluției pronunțate în această cauză, pentru o perioadă de timp egală cu cea care se va scurge de la finalizarea raportului de evaluare şi până la soluționarea irevocabilă a cauzei. 

1779 vizite
Distribuie pe