Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vreți s-o vedeți nervoasă pe Nutzi de Satu Mare? Iat-o!
Partidul Mișcarea Populară Satu Mare  - Duminica, 3 Noiembrie 2013

Ne cerem scuze pentru titlu, dar nu ne-am putut abține ;)) Conducerea Organizației Județene Satu Mare a Partidului Mișcarea Populară ne-a transmis un comunicat de presă în care își arată susținerea pentru doleanțele sindicaliștilor Sanitas, care au organizat sâmbătă o manifestare de protest la București.

 

Redăm conținutul integral al comunicatului:

 

In calitate de presedinte al PMP Satu Mare , dar si in calitate de medic, sesizez ca acest guvern este nepasator fata de sistemul de sanatate si intrarea in coma a acestuia este iminenta, daca masurile actuale se mentin.

 

La ultima rectificare bugetara, Ministerul Sanatatii a ramas fara 54,5 milioane de lei. In acest mod, prin politicile guvernamentale si masurile dezastruoase a rectificarii bugetare, sistemul de sanatate va intra in colaps.

 

Iata ca doar astazi aproape 5.000 de medici au iesit nemultumiti in strada, manifestandu-si astfel ingrijorarea fata de distrugerea sistemului sanatatii publice.

 

Angajatii din sanatate cer minimum 6% din PIB pentru Ministerul Sanatatii. Mai cer o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, dar si apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati.

 

Personal, cred  ca atotstiutorul ministru Eugen Nicolaescu nu va fi prea afectat de nemultumirea manifestantilor, cu toate ca pe catafalcul pe care se afla sanatatea este fotografia sa. Urmeaza, spun protestatarii, greva generala si demisii in bloc.

 

Pentru sanatate – NU, pentru educatie – NU, pentru ANI – NU, pentru CORUPTIE – DA : acestea sunt masurile definitorii ale acestui guvern format din incompetenti, mincinosi,  condusi de cel mai slab premier din istoria post-decembrista a Romaniei.

 

Secretar regional PMP

Presedinte PMP Satu Mare

Dr. Laura Diana BOTA 

2280 vizite
Distribuie pe