Locale Altele
Duminica, 23 Februarie 2020
Dum, 23 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noa, câţi au fost?
Florin Răchitan  - Marti, 10 Decembrie 2013

Ca să nu mai păţesc ca data trecută, m-am consultat cu colegii din presă, să ştim „câţi să scriem că au fost” la mitingul de protest organizat marţi de Partidul Democrat-Liberal la Satu Mare.

 

Rebegiţi de frig, fiindu-le milă de ei, dar şi de noi, colegii sugerau să scriem că au fost mai mulţi ca data trecută, deci vreo 400, însă când în spatele protestatarilor au apărut grupuri de copii care tocmai mergeau la un spectacol, la Casa de Cultură a Sindicatelor, am ajuns la concluzia realistă că „dacă li s-ar alătura şi copiii, ar fi vreo 200”.

 

Spre onoarea protestatarilor trebuie spus, însă, că de data aceasta au avut autorizaţie de la Primărie şi protestul a fost cât se poate de legal, cei câţiva jandarmi prezenţi discret la faţa locului asigurând doar protecţia lor.

Membrii şi simpatizaţii PD-L, în frunte cu liderii organizaţiei judeţene, au pornit din faţa sediului partidului din Centrul Vechi, s-au plimbat pe Aleea Coposu, pentru a se răsfira în final în faţa sediului Prefecturii, să pară mai mulţi. Eheeei, unde-s protestele de altădată, conduse de Valer Marian, când se închidea circulaţia în tot Centrul Sătmarului?! ;))

Pe pancartele protestatarilor se puteau citi mesaje împotriva Guvernului Ponta, inclusiv un mesaj oarecum defazat în care contestau „taxa pe benzină”, adică acciza de 7 eurocenţi la care premierul tocmai renunţase temporar, în ziua anterioară, în urma negocierilor cu preşedintele Traian Băsescu.

Rămaşi în pană de idei, protestatarii au început să scandeze şi împotriva a ceea ce numeau „taxa pe Internet”, adică un proiect de Hotărâre de Guvern, care, dacă va fi adoptată, va reglementa plata unei taxe anuale pentru numele de domenii Internet cu extensia .ro, administrate de agenţia centrală ROTLD, şi care ar pune capăt, astfel, practicii de până acum de a bloca aceste nume de domenii pe viaţă de către cei care le-au cumpărat în perioada de început a dezvoltării Internetului.

Cine ştie, poate aşa ar avea şansa PDL-iştii sătmăreni să-şi reactiveze site-ul „trustului” lor de presă JDD, care într-o vreme îi redirecţiona pe cititori spre un portal porno. Ah, wait... ;))

1428 vizite
Distribuie pe