Locale Altele
Vineri, 3 Aprilie 2020
Vin, 3 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Karatistul” Ştef face mişto de „Zona Napolitană” a primarului Coica
Florin Răchitan  - Miercuri, 8 Ianuarie 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a pregătit o replică „masivă” primarului Dorel Coica în cadrul „războiului” din USL Satu Mare, care ţine presa ocupată în primele zile ale anului.

El i-a convocat miercuri într-o şedinţă pe membrii Consiliului Medical al Spitalului Judeţean, adică pe toţi şefii de secţii şi laboratoare, precum şi întreaga conducere a acestei instituţii, pentru a face bilanţul activităţii pe anul 2013 şi a discuta problemele curente, precum şi strategiile de viitor în sistemul sătmărean de sănătate, după care a prezentat concluziile întâlnirii în cadrul unei conferinţe de presă, în care nu a ratat ocazia să trimită „săgeţi” la adresa partenerului său de coaliţie, ca răspuns la atacurile acestuia din ziua anterioară.

Adrian Ştef a amintit de investiţiile masive în modernizarea secţiilor Spitalului Judeţean începând cu anul 2010, când acesta a trecut în subordinea Consiliului Judeţean, suma totală cheltuită de atunci pe modernizări şi achiziţii de aparatură de specialitate ridicându-se la un total de 38 milioane de lei, fondurile provenind atât de la Guvern, cât şi din bugetul judeţului şi din proiecte europene.

El a dat asigurări că situaţia de la Secţia de Interne este în atenţia conducerii Consiliului Judeţean, iar investiţiile în modernizare continuă şi în prezent, dar „nu putem interveni peste tot în acelaşi timp şi nu putem să reparăm în câteva luni ce nu s-a făcut în 20 de ani”.

În acelaşi timp, preşedintele Consiliului Judeţean a atras atenţia asupra faptului că situaţia aceasta nu e de azi – de ieri, amintind că cel care tocmai îl atacase pentru ineficienţă în administrarea sistemului sătmărean de sănătate, primarul Dorel Coica, a fost şi director al Direcţiei de Sănătate Publică pe vremea în care avea în subordine şi Spitalul Judeţean.

„Mă surprinde cum s-au alarmat acum, dintr-odată, persoane care au avut funcţii de conducere la nivelul judeţului Satu Mare, dar, practic, nu au făcut nimic pentru spital în comparaţie cu ce a făcut Consiliul Judeţean în ultimii doi ani” – a declarat Adrian Ştef.

Împunsăturile au continuat apoi, pe un ton mai miştocar, Adrian Ştef numind „Napolitană” Zona Metropolitană Satu Mare, înfiinţată din iniţiativa primarului Dorel Coica, şi rugându-l pe acesta să se concentreze mai mult pe problemele locale, fiindcă „are destule” la nivelul municipiului Satu Mare.

„Nu e nici o problemă că managementul Zonei Napolitane mai depune încă o dată la Agenţia de Dezvoltare Regională de la Cluj proiectele pe care le-a depus deja Consiliul Judeţean, noi susţinem şi dezvoltarea municipiului Satu Mare, ca parte integrantă a judeţului şi oferim tot sprijinul în implementarea acelor proiecte. Ba chiar, după ce punem la punct tot Spitalul Judeţean, suntem dispuşi să-l predăm direct Societăţii Medicale dr. Coica, să-l administreze mai bine ca noi” – a ironizat Adrian Ştef, care, în acelaşi timp, s-a arătat mândru că, prin atitudinea sa de luptător „karatist”, a contribuit la victoria în alegeri a primarului Dorel Coica.

El a făcut referire şi la cele două doctoriţe, susţinute de primar, care ar vreau să-şi primească înapoi cabinetele de medicină de familie care au funcţionat în clădirea Policlinicii Vechi, recent renovată.

Adrian Ştef a explicat că prioritatea, conform legii, este ocuparea spaţiilor din Policlinica Veche de către cabinete de specialitate ce au corespondenţă în secţiile Spitalului Judeţean. Abia după aceea se poate vorbi despre punerea la dispoziţia medicilor de familie a unor spaţii disponibile, dar numai în urma unor licitaţii, nu prin atribuire directă.

Oricum, se pare că nu se va organiza nici o licitaţie, din moment ce nu mai sunt spaţii disponibile în clădirea Policlinicii Vechi, iar membrii Consiliului Medical al Spitalului Judeţean au respins cu unanimitate de voturi cererea celor două doctoriţe de a-şi deschide acolo cabinete particulare.

Preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut, însă, să le liniştească anunţând că va face demersurile legale necesare pentru a asigura continuitatea activităţii în cabinetele lor, care în prezent funcţionează în clădirea Direcţiei de Sănătate Publică de pe strada Avram Iancu, instituţie ce va trece în curând în subordinea Consiliului Judeţean.

La finalul conferinţei de presă a fost şi rândul şefului noii Secţii de Chirurgie Cardiovasculară, Galajda Zoltan, să răspundă la întrebările ce i-au fost adresate în ultimele zile în legătură cu activitatea sa şi programul său de lucru.

El a amintit că a venit de la Debrecen la Satu Mare la invitaţia preşedintelui de atunci al Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi a rămas şi în mandatul noului preşedinte Adrian Ştef, stipulând în contractul său de muncă un program neregulat, bineînţeles cu realizarea unui număr minim de ore de lucru, în funcţie de cazurile pe care trebuie să le trateze.

Adică vine de la Debrecen doar pentru a efectua operaţiile la care este programat şi pentru a pregăti personalul medical de specialitate în chirurgia cardiovasculară, domeniu în care aceştia trebuie să înveţe totul de la zero.

În ceea ce priveşte bilanţul activităţii sale, acesta constă în mai mult de 220 de intervenţii chirurgicale într-o perioadă de un an de zile, din care 8 au fost operaţii pe cord deschis. De-altfel, tocmai se caută chirurgi specialişti dispuşi să rămână la Satu Mare, pentru a asigura permanenţa serviciilor la această secţie. 

1509 vizite
Distribuie pe