Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
PDL-iştii dau tare în PSD
Florin Răchitan  - Joi, 13 Februarie 2014

Liderii PD-L Satu Mare au lansat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, o serie de acuzaţii grave la adresa reprezentanţilor puterii de la nivel judeţean, dar şi din localităţi conduse de primari PSD-işti, precum Satu Mare, Negreşti-Oaş şi Călineşti-Oaş.

Dând din nou replica primarului Dorel Coica în problema consultaţiilor oftalmologice de la sediul PD-L, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat-Liberal, Petre Mureşan, i-a adus aminte edilului-şef că în campania electorală din 2012 „a umplut oraşul cu tot felul de corturi unde se făceau analize medicale, fără nici o autorizaţie”.

El a sugerat chiar, bazându-se pe zvonuri, că „unii dintre cei care au făcut analize la corturi s-au îmbolnăvit de hepatită” şi că „mulţi dintre cei care şi-au dictat CNP-ul s-au trezit mai târziu pe listele unor cunoscuţi medici de familie, fără voia lor”.

În ceea ce priveşte intenţia primarului de a evacua PDL-ul dintr-o parte a sediului pe care îl ocupă în prezent, Petre Mureşan i-a sugerat acestuia să evacueze mai bine PSD-ul din „singurul sediu de partid reabilitat din fonduri europene” şi a transmis preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PSD, Mircea Govor, întrebarea dacă este oare de acord cu asemenea iniţiative ale „subordonatului său politic”?

Apoi, ţinta acuzaţiilor deputatei de Oaş, Andreea Paul, prim-vicepreşedinte la nivel naţional al PD-L, a fost primăriţa din Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, ceea ce înseamnă că s-a cam terminat cu prietenia transpartinică ce părea că le-a legat până acum pe cele două politiciene.

Andreea Paul a acuzat conducerea Primăriei Negreşti-Oaş de ilegalităţi sau proasta gestionare a banilor publici, susţinând că s-au cheltuit 12 miliarde lei vechi pe pietruirea străzilor Tudor Vladimirescu, Borcutului, Livezilor sau Lăcrămioarelor, de pe care „acum se adună noroiul” şi alte 3 miliarde lei vechi pentru „plombarea” cu piatră spartă a străzii Luna.

De asemenea, Andreea Paul i-a reproşat primăriţei din Negreşti că ar fi cheltuit anul trecut cinci miliarde lei vechi pe „mese festive şi chiolhanuri politizate”, în timp ce taxa de salubrizare de 180 lei/familie/an este mai mare în capitala Ţării Oaşului decât în capitala României.

A luat cuvântul, apoi, viceprimarul PDL-ist al comunei Călineşti-Oaş, Dinu Birtoc, care a prezentat încă un episod din gâlceava sa fără sfârşit cu primarul PSD-ist Gheorghe Copil.

Astfel, viceprimarul susţine, pe baza unui raport întocmit de o aşa-numită „comisie mixtă” formată din reprezentanţii partidelor de opoziţie din Consiliul Local Călineşti-Oaş, că administraţia locală a făcut o fraudă de 800.000 de euro din proiectul în valoare totală de peste un milion de euro prin care a fost realizat sistemul de apă şi canalizare al comunei.

El a indicat mai multe aspecte pe care le consideră a fi nereguli, precum facturarea unor lucrări executate doar pe hârtie sau achitarea unor elemente de construcţie inexistente, inclusiv aproape 1.350 mc de beton de calitate superioară, folosit de obicei la pistele de pe aeroporturi.

Trebuie precizat că raportul consilierilor din Opoziţie nu a fost semnat nici de dirigintele de şantier nici de secretarul comunei, deşi numele acestora apărea în „comisia mixtă de control”, însă documentul a fost trimis organelor de anchetă, pentru a demara cercetări în privinţa aspectelor sesizate în document.

La finalul conferinţei de presă, deputata Andreea Paul a anunţat adoptarea de către Parlament a unui proiect de lege propus şi promovat de domnia sa 2 Iunie este declarată Ziua Naţională a Adopţiei, pentru a atrage atenţia întârzierilor nepermise, din cauza birocraţiei, în procedurile de adoptare a copiilor abandonaţi.

În continuare, publicăm şi comunicatul de presă transmis de conducerea PD-L Satu Mare în legătură cu întâlnirea de lucru organizată miercuri pentru membrii sătmăreni ai acestei formaţiuni politice:

Organizatia Municipala a Partidului Democrat Liberal s-a intalnit intr-o sedinta de lucru in sala festiva a Restaurantului Romantic, miercuri, incepand cu ora 17. La intalnire au participat deputatul de Satu Mare, Andreea Paul, liderii organizatiilor interne, presedintii organizatiilor de sectii de votare, reprezentanti ai PDL in sectiile de votare, precum si membri simpli ai organizatiei.

In cuvantul sau, presedintele Petre Muresan a facut o scurta trecere in revista a contextului politic actual, o scurta radiografie a realitatii sociale si economice pe care romanii, saraciti de guvernarea Ponta prin 35 de noi taxe si impozite, o traverseaza  umiliti si tot mai deznadajduiti. „PDL are motivatia necesara si puterea de a se opune acestei guvernari indreptate impotriva romanilor, dar are nevoie in continuare de   energia si unitatea membrilor sai” – a declarat liderul judeţean al PD-L.  

Deputatul Andreea Paul a multumit satmarenilor pentru implicarea deosebita in  reusita mitingului PDL desfasurat in Bucuresti la sfarsitul saptamanii trecute, exprimandu-si increderea ca prezenta celor peste 200 de membri PDL din sala este un semnal de forta si un puternic imbold in actiunile viitoare ale Organizatiei PDL Satu Mare.

Au mai luat cuvantul presedintele Organizatiei Municipale, Claudiu Ardelean, Sorin Ghilea - secretar general, Adrian Cozma - presedinte OT PDL, precum si numerosi membri care si-au expus ideile si au facut propuneri privind strategia organizatiei pentru urmatoarele alegeri.

Evenimentul s-a incheiat dupa ora 20 intr-o atmosfera optimista, participantii dovedindu-se extrem de increzatori in viitorul echipei satmarene si al Partidului Democrat-Liberal.

1299 vizite
Distribuie pe