Locale Altele
Sambata, 11 Iulie 2020
Sam, 11 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deputatul Kereskenyi cere reînfiinţarea Centrului de Scrimă
UDMR Satu Mare  - Marti, 4 Martie 2014

Deputatul UDMR de Satu Mare, Gábor Kereskényi, a cerut marţi noului ministru al Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, să reînființeze Centrul Olimpic de Scrimă de la Satu Mare, desființat la sfârșitul anului trecut.

Deputatul sătmărean este membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputatilor și a participat marți la audierea noului ministru în comisiile reunite, pentru ocuparea portofoliului de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Gábor Kereskényi a deplâns desființarea Centrului Olimpic de la Satu Mare, care a dat scrimei românești campioni mondiali și olimpici.

Centrul Olimpic masculin de floretă de la Satu Mare a funcționat până în luna decembrie a anului trecut, când a fost mutat la București. Asta după ce și Centrul feminin de floretă a fost mutat deja de ani buni în capitală.

Deputatul sătmărean i-a amintit ministrului că la Satu Mare există cea mai mare pepinieră a scrimei românești și că părinţii nu sunt de acord să le plece copiii la Bucureşti.

Gabriela Szabo a afirmat că nu cunoaște  argumentele profesionale care au determinat mutarea centrului, iar ca ministru nu poate să se implice în deciziile interne a federațiilor. E a a declarat, totuşi, că va analiza problema și va căuta să găsească o soluție.

Deputatul Kereskényi a mai solicitat ministrului ca fondurile alocate federaţiilor sportive să fie împărţite de acum înainte în funcţie de performanţele acestora obţinute la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene.

673 vizite
Distribuie pe