Locale Altele
Miercuri, 12 August 2020
Mie, 12 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PDL-iştii îi fac praf pe PSD-işti şi cochetează cu liberalii
Florin Răchitan  - Vineri, 21 Martie 2014

În preziua mitingului organizat la Cluj, la care vor participa şi reprezentanţi ai PD-L Satu Mare, liderii judeţeni ai acestei formaţiuni politice au lansat vineri o serie de atacuri şi critici la adresa celor din PSD, însă au avut grijă să facă puţină curte alegătorilor cu convingeri liberale, servindu-le tema obişnuită în ultima vreme, aceea a împărtăşirii valorilor „adevăratei Drepte”, în caz că aceştia ar fi dezamăgiţi de propriul partid, ce tocmai a părăsit corabia guvernării.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Democrat-Liberal, Petre Mureşan, a caracterizat întâlnirea din ziua precedentă dintre oamenii de afaceri şi autorităţile sătmărene, la care a participat şi el în calitate de întreprinzător, ca fiind „o mare porcărie”, la care „a fost invitată doamna isterică Grapini” şi în cadrul căreia „oficialităţile ne-au răspuns la întrebări timp de 12 minute, după ce a trebuit să ascultăm discursuri de aproape două ore”.

Deputata de Oaş, Andreea Paul, a prezentat câteva date statistice despre „situaţia reală a economiei sătmărene”, în antiteză cu ceea ce s-a prezentat la dezbaterea de joi. Astfel, potrivit declaraţiilor ei, salariul mediu al unui sătmărean este cu 390 lei mai mic decât media naţională, iar pensia este cu 119 lei mai mică, în timp ce creşterea economică a judeţului este insesizabilă, în ciuda promisiunilor făcute de aleşii locali în campania electorală.

Critici similare a adus şi guvernanţilor, dar s-a legat şi de „singurul parlamentar care mai reprezintă Satu Mare din partea Puterii”, Octavian Petric, pe care l-a acuzat de „absenteism”, după ce anul trecut l-a ironizat din cauza „muţeniei” sale de la şedinţele comisiei de specialitate din care face parte.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, viceprimarul comunei Călineşti-Oaş, Dinu Birtoc, a mai prezentat un episod din nesfârşita telenovelă politică în care joacă împreună cu primarul PSD-ist Gheorghe Copil, acuzându-l pe acesta că a încercat să includă pe lista cu numele localnicilor care vor fi premiaţi de Primărie cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsnicie şi unele persoane decedate de ani buni. Până la urmă lista nu a fost aprobată, deoarece şedinţa în care trebuia votat proiectul de hotărâre cu pricina nu a mai avut loc, din cauza absenţei „primarului, a secretarului, a juristului, a contabilei şi a bibliotecarei”.

671 vizite
Distribuie pe