Locale Altele
Marti, 16 Octombrie 2018
Marti, 16 Oct 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PDL-iştii sunt supăraţi pe acciza la benzină şi pe prefect
Florin Răchitan  - Marti, 1 Aprilie 2014

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Democrat-Liberal, Petre Mureşan, şi consilierul local din Păuleşti, Zenoviu Bontea (care ba e viceprimar ba nu mai e) au susţinut marţi o conferinţă de presă în care şi-au exprimat nemulţumirile, pe de o parte în legătură cu majorarea cu 7 eurocenţi a accizei la combustibili, iar pe de altă parte în legătură cu ceea ce consideră a fi „presiuni ale actualei puteri” pentru îndepărtarea celui din urmă din postul de viceprimar al comunei Păuleşti. 

Cei doi au anunţat că PD-L a pornit la nivel naţional o „campanie de informare” a cetăţenilor în legătură cu efectele majorării accizei la benzină, care, în opinia lor, va duce la scumpiri în lanţ ale tuturor produselor şi serviciilor, iar banii astfel obţinuţi de Guvern vor fi folosiţi pentru finanţarea de către PSD a celor două campanii electorale din acest an.

De-altfel, în cursul zilei de marţi, câţiva membri ai Organizaţiei de Tineret împărţeau deja în faţa sediului PD-L din Satu Mare pliante ce conţineau mesaje împotriva Guvernului Ponta, iar Petre Mureşan a repetat de mai multe ori în timpul conferinţei de presă că responsabili pentru majorarea accizei sunt atât PSD-iştii, cât şi liberalii, deoarece decizia a fost luată pe vremea în care guvernau împreună, în cadrul USL.

În partea a doua a conferinţei de presă, reprezentantul PD-L în Consiliul Local Păuleşti, Zenoviu Bontea, a prezentat detalii despre „epopeea” prin care a trecut începând cu iunie 2012, de când a fost ales şi suspendat sau destituit de mai multe ori din funcţia de viceprimar al comunei.

El susţine că s-a ajuns în această situaţie din cauza presiunilor politice exercitate cu ajutorul „prefectului filopesedist” Eugeniu Avram, în ciuda sentinţelor judecătoreşti care îi dau dreptate lui Zenoviu Bontea şi potrivit cărora actualul viceprimar impus de PSD, Valer Şuta, ocupă acest post în mod ilegal.

Consilierul PDL-ist este de părere că explicaţia pentru această situaţie trebuie căutată urmărind sumele uriaşe de bani ce constituie „despăgubiri halucinante” (inclusiv o sumă de peste 6 milioane de euro pentru un teren de 24 ari), precum şi restituiri ilegale către foşti proprietari (inclusiv curtea Primăriei) sau decontări de cheltuieli incredibile din bani publici (1,3 miliarde lei vechi pentru benzina consumată de maşinile Primăriei Păuleşti într-un an, în condiţiile în care alte primării din judeţ nu consumă nici jumătate din această sumă).

În consecinţă, acuzându-l pe prefectul Eugeniu Avram de „minciună instituţională” după ce acesta ar fi promis organizarea unei întâlniri la Păuleşti pentru clarificarea tuturor problemelor, întâlnire ce nu a mai avut loc, Zenoviu Bontea cere atât demisia acestuia, cât şi pe cea a primarului Iosif Nagy şi a secretarului comunei, Eva Sava, consideraţi a fi complici la ilegalităţile enumerate. 

520 vizite
Distribuie pe

Ministrul Ioana Bran, la schimb de experiență în America, pe teme de campanie electorală
Luni, 15 Octombrie 2018
Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD Satu Mare...   continuare

Primarul Aurelia Fedorca a votat DA pentru cel mai de preț DAR primit de la Dumnezeu
Duminica, 7 Octombrie 2018
Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a participat la referendum în cursul zilei de duminică și a dezvăluit opțiunea sa: Am votat un DA hotărât pentru familia tradițională, ca cel mai de preț DAR primit de la Dumnezeu!   continuare

Radu Roca la referendum: ”Am votat pentru normalitate, pentru familie, pentru valorile și tradițiile românești”
Duminica, 7 Octombrie 2018
Vicepreședintele Agenției Naționale de Mediu, sătmăreanul Radu Roca...   continuare

Deputatul Octavian Petric la referendum: ”Duminica este a familiei și a lui Dumnezeu”!
Duminica, 7 Octombrie 2018
Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, a votat împreună cu familia la referendum...   continuare

Senatorul Gabriel Leș a votat cu familia pentru familie
Duminica, 7 Octombrie 2018
Duminică la amiază, senatorul Gabriel Leș a sosit împreună cu soția sa și cei trei copii ai lor la secția de votare amenajată în incinta Liceului Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, unde și-a exercitat dreptul de vot.   continuare