Locale Altele
Miercuri, 29 Martie 2023
Mie, 29 Mar 2023
Deputatul Kereskenyi Gabor face mişto de primarul Dorel Coica
Florin Răchitan  - Vineri, 4 Aprilie 2014

Ping-pong-ul de miştouri între primarul Dorel Coica şi „băieţii răi” din UDMR continuă, de data aceasta a fost rândul preşedintelui Organizaţiei Municipale, deputatul Kereskenyi Gabor să-i ridice mingea la fileu edilului-şef.

În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul a prezentat o „carte de Jules Verne” intitulată „Înconjurul lumii în 500 de zile cu dr. Dorel Coica” (aluzie la perioada trecută de când acesta se află la conducerea Primăriei Satu Mare).

Kereskenyi Gabor a precizat că, deocamdată, cartea are doar coperţi frumos colorate, iar paginile din interior sunt goale, dar aşteaptă ca edilul-şef să le umple de conţinut, adică „să scrie rezultatele numeroaselor delegaţii în străinătate, chiar cu ilustraţii, fotografii care pot fi făcute publice”.

Liderul local al UDMR îl îndeamnă pe primar să scrie şi un capitol distinct despre „relaţiile bilaterale cu mari investitori”, precum şi despre „investitorul strategic japonez care a reuşit până acum să-şi deschidă o ceainărie la Cluj”.

Kereskenyi a confirmat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că UDMR vrea în continuare un post de viceprimar, aşa cum şi-a dorit comunitatea maghiară locală încă de la ultimele alegeri din 2012, dar nu cu orice preţ. „Nu dorim să ajungem în situaţia în care se află acum doamna Papici, adică să avem un viceprimar decorativ” – a subliniat preşedintele UDMR Satu Mare.

El susţine, totodată, că deşi sunt vehiculate cam trei nume ale unor consilieri locali UDMR-işti care ar putea să ocupe funcţia de viceprimar în viitor, încă nu s-a luat nici o decizie în acest sens în interiorul UDMR. De asemenea, el s-a arătat interesat şi de funcţia de city-manager, ocupat acum de liberalul Dan Băbuţ, argumentând că şi acest post intră în structura conducerii administraţiei publice.

Folosind termeni sportivi, Kereskenyi Gabor a declarat că „UDMR are oameni competenţi şi profesionişti, care nu sunt obişnuiţi să intre în joc în prelungiri. Acum, că se apropie pauza,  suntem pregătiţi să intrăm măcar în a doua repriză, chiar dacă unii colegi consideră că nu are rost să urcăm într-o ce se scufundă”. 

 

1424 vizite
Distribuie pe