Locale Altele
Joi, 24 Septembrie 2020
Joi, 24 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Surpriză: Ovidiu Silaghi se înscrie în PSD şi candidează în Colegiul 2
Florin Răchitan  - Duminica, 4 Mai 2014

Premierul Victor Ponta a făcut un anunţ surprinzător la conferinţa de presă pe care a susţinut-o duminică la sediul Primăriei Negreşti-Oaş, imediat după ce a participat la Sâmbra Oilor de la Huta Certeze: europarlamentarul liberal Ovidiu Silaghi se va înscrie în Partidul Social-Democrat şi va candida din partea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC în Colegiul 2 din judeţul Satu Mare pentru mandatul de deputat pe care l-a lăsat vacant în urma demisiei sale de anul trecut şi a „transferului” la Bruxelles.

Astfel, după aproape 25 de ani de carieră politică sub culori liberale, el fiind unul dintre membrii fondatori ai Organizaţiei Judeţene a PNL în ianuarie 1990, Ovidiu Silaghi trece în barca PSD pentru a continua, potrivit declaraţiilor liderilor acestei alianţe, proiectele începute sub sigla Uniunii Social-Liberale, care oficial nu mai există.

Anunţul premierului confirmă zvonurile din ultima vreme despre o astfel de mişcare radicală pe scena politică sătmăreană, justificată de mai multe ori la conferinţa de presă prin necesitatea păstrării unităţii acestei alianţe politice a partidelor româneşti din judeţul Satu Mare aşa cum a fost votată la alegerile din 2012 de către alegători şi, ca efect secundar, blocarea unei eventuale reveniri la putere a UDMR.

Victor Ponta a precizat că asemenea alianţe funcţionează la nivel local în mai multe judeţe din ţară, mai ales în cele în care etnicii maghiari au o pondere însemnată în cadrul populaţiei totale, dar nu numai. El a dat ca exemplu chiar propriul judeţ, Gorj, unde funcţionează, de asemenea, o astfel de alianţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a explicat că, în condiţiile în care USL nu mai există oficial, aceasta a fost singura soluţie pentru ca Ovidiu Silaghi să fie candidatul comun al principalelor partide româneşti în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor. El a precizat că şi conducerea naţională a PNL va fi informată despre această mişcare politică, iar Ovidiu Silaghi urmează să demisioneze din partidul respectiv în cursul zilei de luni, urmând să se înscrie cât mai repede în PSD, însă va beneficia în continuare de susţinerea liberalilor la nivelul judeţului Satu Mare.

În ceea ce priveşte soarta lui Ciprian Ardelean, anunţat iniţial ca fiind candidatul PSD în Colegiul 2, se pare că acesta va fi recompensat cu o funcţie în Guvern, cel puţin aşa a lăsat să se înţeleagă premierul Victor Ponta în declaraţiile pe care le-a făcut mai în glumă mai în serios la finalul conferinţei de presă de la Negreşti-Oaş. 

1406 vizite
Distribuie pe