Locale Altele
Miercuri, 15 Iulie 2020
Mie, 15 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ovidiu Silaghi: „USL se va reface până la alegerile prezidenţiale”
Florin Răchitan  - Luni, 5 Mai 2014

Dacă tot nu a reuşit să vorbească la telefon cu el, proaspătul PSD-ist Ovidiu Silaghi i-a transmis fostului său preşedinte de partid, Crin Antonescu, nişte mesaje în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o luni la sediul PSD Satu Mare în urma cărora acesta din urmă va avea ce să alerge pe la B1TV sau la Realitatea TV, unde-i place mai nou.

Europarlamentarul sătmărean, candidat în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, şi-a exprimat convingerea că Uniunea Social-Liberală se va reface la nivel naţional foarte probabil după alegerile europarlamentare, dar „sigur până la alegerile prezidenţiale”, pe fondul nemulţumirii liberalilor din teritoriu faţă de decizia preşedintelui de a ieşi de la guvernare când „aveau în mâini careul de aşi”.

El a amintit şi de promisiunea liderului liberalilor de a-şi da demisia dacă partidul său nu depăşeşte pragul de 20% la alegerile europarlamentare, iar „după cât entuziasm de a face campanie văd în celelalte judeţe, mă îndoiesc că va obţine acest scor”.

Susţinându-i declaraţiile, noul său coleg de partid, primarul Dorel Coica, a plusat: „USL se va reface, dar fără Crin Antonescu. Cu liberalii sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu, în alianţă cu noi, vom fi de neînvins, iar USL va funcţiona cel puţin până în 2020”.

Ovidiu Silaghi a explicat, apoi, împrejurările în care a luat decizia de a părăsi PNL după 25 de ani de carieră sub steagul acestei formaţiuni politice.

„Sub culorile USL nu am putut să candidez, deoarece aceasta a fost contestată de unii dintre foştii mei colegi. Noi dorim, totuşi, să transmitem mesajul că USL continuă să existe la Satu Mare şi asta se vede foarte bine în rezultatele foarte bune pe care administrația locală le are atât în oraş, cât şi judeţ. Am avut două decizii foarte grele de luat: trebuia să aleg între a părăsi PNL după 25 de ani de activitate, eu fiind membru fondator al acestui partid în judeţul Satu Mare, sau a nega rezultatele guvernării USL şi programul de guvernare.

Eu am participat la întocmirea programului economic de guvernare al USL şi îmi vine extrem de greu acum să mă dezic de ce am scris cu mâna mea şi am semnat în urmă cu patru ani. Consider că USL are un viitor nu numai în Satu Mare, ci și în România și am convingerea că se va reface, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță până la alegerile prezidențiale. Fiind între cele două dileme, am ales să candidez în Colegiul 2, cu atât mai mult cu cât am fost încurajat de primul-ministru Victor Ponta, de președintele Mircea Govor și de președintele organizației municipale a PSD, Dorel Coica” - a declarat Ovidiu Silaghi.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, a ţinut să transmită un avertisment şi către autorii unui cont de Facebook, care se ascund în anonimat, dar în spatele cărora se află personaje sinistre din politica sătmăreană şi care l-au luat în ultima vreme în vizor pe liderul judeţean social-democrat cu articole controversate.

„Am depus deja plângeri penale la toate organele de anchetă ale statului, ştiu cine sunt, chiar dacă nu le voi pronunţa acum numele, şi le promit că după campania electorală voi mătura gunoaiele, fiindcă îmi place curăţenia” – a avertizat Mircea Govor.

El a confirmat, de asemenea, că premierul Victor Ponta va reveni într-o vizită la Satu Mare, în cadrul căreia va înmâna carnetele de membru de partid celor 1.000 tineri sătmăreni care s-au înscris în PSD de la începutul acestui an. 

655 vizite
Distribuie pe