Locale Altele
Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Mie, 26 Ian 2022
Mircea Govor: USL e peste UDMR
Florin Răchitan  - Marti, 27 Mai 2014

În cadrul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o marţi, liderii locali şi judeţeni ai Partidului Social-Democrat au mulţumit sătmărenilor pentru contribuţia lor la creşterea cu 8% a acestei formaţiuni politice faţă de precedentele alegeri europarlamentare, ceea ce a asigurat jumătate din mandatele atribuite României în Parlamentul European de la Bruxelles.

În ceea ce priveşte rezultatele la nivelul judeţului Satu Mare, preşedintele organizaţiei judeţene, Mircea Govor, a atras atenţia că procentul de 28,47% faţă de cel obţinut de UDMR, 35,54%, nu reflectă întocmai realitatea, deoarece „noul USL” a funcţionat doar în Colegiul 2, unde, de-altfel, alianţa a şi câştigat mandatul de deputat în Parlamentul României cu un confortabil procent de 36%, în timp ce în restul judeţului voturile social-democraţilor, liberalilor şi conservatorilor au fost împărţite separat către partidele lor, dar şi către candidatul independent Mircea Diaconu, susţinerea acestuia fiind tot o „reacţie împotriva lui Crin Antonescu” chiar din partea liberalilor locali.

Astfel, dacă se adună voturile obţinute de toate partidele care au compus până nu demult şi, potrivit speranţelor lui Mircea Govor, vor compune din USL, procentul este mai mare decât cel al UDMR. „Când vom candida din nou împreună, la următoarele alegeri, vă asigur că vom câştiga fără probleme. O să vedeţi ce înseamnă când porneşte armata noastră la atac, nu va mai putea spune nimeni că stânga nu bate cu dreapta. O alianţă USL la Satu Mare este necesară şi benefică şi aceasta aşa va funcţiona cât voi conduce eu acest partid” – a punctat Mircea Govor.

Fiind conştient că în cazul UDMR funcţionează în continuare votul etnic, deşi nu cu acelaşi entuziasm ca la alegerile anterioare, primarul Dorel Coica i-a îndemnat şi pe români ca situaţia de acum să le fie învăţătură de minte şi să nu-şi mai împrăştie voturile pe „candidaţi mărunţi, care-şi caută la fiecare alegeri alte partide, numai să poată candida, păcălesc populaţia şi cumpără voturi”, estimând că aceştia au „deturnat” aproximativ 30% din voturile românilor exprimate în Satu Mare, fără nici un folos pentru ei sau pentru sătmăreni.

„Cred că, de exemplu, Băbăşan s-ar înscrie şi în Jobbik, dacă acesta şi-ar face oficial filială la Satu Mare, numai să candideze cumva la următoarele alegeri” – a ironizat Mircea Govor.

„Oricum, perspectivele sunt foarte bune, eu sper ca liberalii de aici să se impună, să câştige bătălia pe care o poartă acum în interiorul partidului lor şi să revină alături de noi atât la nivel judeţean, cât şi naţional, pentru ca la toamnă Victor Ponta să fie preşedintele ţării. Deocamdată, toate alianţele la nivel local şi judeţean rămân aşa cum le-am stabilit în 2012, inclusiv cu UDMR, iar joi vom merge împreună cu domnul primar Coica la Bucureşti, să discutăm cu primul-ministru, iar de data asta mergem să cerem, după ce i-am asigurat o susţinere onorabilă în judeţul Satu Mare” – a conchis preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD.

889 vizite
Distribuie pe