Locale Altele
Miercuri, 12 August 2020
Mie, 12 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PDL-iștii îl atacă pe Dorel Coica
Veronica Hodas  - Vineri, 6 Iunie 2014

La sediul Partidului Democrat Liberal Satu Mare a avut loc vineri, o conferință de presă susținută de deputatul Andreea Paul și președintele Organizației Județene PDL, Petre Mureșan. Cei doi au vorbit despre mai multe teme, printre care și primarul Dorel Coica.

Conferința a fost deschisă de Petre Mureșan care s-a legat puțin de primarul municipiului Dorel Coica. Liderul PDL e de părere că în acești doi ani de când Coica a fost instalat în funcția de primar nu a făcut nimic pentru orașul nostru și că „în toată această perioadă a dovedit că este un mare mincinos, un laș”.

Mureșan a subliniat faptul că, edilul-șef nu are habar de administrație și nu are un plan coerent pentru orașul pe care îl conduce, știe doar să aducă jigniri la adresa opoziției, folosind armele lașității și „nu are curajul să se confrunte cu aceștia față în față”. Dacă vă întrebați despre ce jigniri este vorba, vă spunem noi. Primarul a trimis întreaga conducere PDL la groapa de gunoi, iar în campania electorală a jignit-o pe Ileana Blidar și mai nou, a adus jigniri grave doctorului Cosmin Rațiu.

De asemenea, PDL-istul spune că nici una din promisiunile pe care le-a făcut Dorel Coica în campania electorală nu s-au realizat. Petre Mureșan a înșirat aceste promisiuni care până în acest moment nu au fost realizate. Prima mare promisiune a fost crearea locurilor de muncă pentru sătmăreni, urmează apoi promisiunea că va oferi o gramadă de facilități pentru investitori și sprijin în mediul de afaceri. „Coica a pus pe primul loc, locurile de muncă pentru sătmăreni, se lăuda că va crea un fond de dezvoltare pentru Satu Mare din veniturile Primăriei. Nu am văzut locuri de muncă create. Adică greșesc! a creat câteva locuri de muncă pentru că a umflat organigrama și și-a angajat pe acolo câțiva nepoți, lipitori de afișe și colegi de partid.  Se lăuda că va oferi o grămadă de facilități pentru investitori, sprijin pentru afaceri. Promitea zeci de mii de euro pentru acele firme, nu am auzit nimic. Se lăuda că va aduce un grup de profesioniști la Primărie, că va face un parc informatic la Satu Mare”, a declarat Petre Mureșan.

Stați așa că mai avem! Conform lui Mureșan a doua mare minciună este crearea locuințelor pentru tineri și persoanele cu venituri mici, apoi reabilitarea termică a blocurilor din Satu Mare și construirea unei Săli Polivalente. 

Privind respectul pentru cultura sătmăreană, „se laudă că are un mare respect pentru cultura sătmăreană. Eu am văzut, nu de foarte mult timp, că îl făcea zob pe un om de cultură respectabil și în locul lui a numit un neica nimeni să conducă o insituție de cultură sătmăreană. Își bate joc de sătmăreni, de cultura sătmăreană în ansamblu”.

În încheiere „Dorel Coica este încă primar, al municipiului Satu Mare, cred că zilele domniei sale sunt numărate. S-ar putea ca anul viitor să avem parte de un alt primar”, a încheiat Mureșan. 

A urmat apoi deputatul Andreea Paul care a lansat o întrebare și anume „unde este strategia de dezvoltare a județului Satu Mare?” 

„Anul trecut întreaga comisie de buget finanțe s-a deplasat de la București la Satu Mare și s-au lansat promisiuni nici una onorată și bugetată în proiectul de buget 2014. Mai trag un semnal de alarmă, dacă nu există o logică corectă de dezvoltare mai pierdem încă zece ani, riscăm să rămânem mult în urmă. Unde sunt fondurile europene masive care pot mișca economia unui oraș sau județ cum este Satu Mare?”

Andreea Paul a vorbit puțin și despre un subiect mai vechi și anume Luna Șes, un proiect turistic care staționează. Aceasta a declarat că la acest proiect sunt angajate șase persoane care topesc 200 milioane lei pe lună, bani publici, iar la Luna Șes nu se vede nici o schimbare. 

Apoi a lăudat Primăria Baia Mare și județul Maramureș pentru că „se mișcă rapid și investește masiv, pe când Satu Mare nu mișcă nimic, decât atunci când în poze apar liderii PSD”. 

Aceasta a avut astăzi o întâlnire cu agricultorii și oamenii de afaceri care se plâng de taxele pe clădirile speciale, costurile facturii cu energia, acciza pe carburnați, care sunt foarte agresive pentru agricultori. Oamenii de afaceri sătmăreni au spus la unison, „nu suntem hoți, ci plătitori de impozite la stat, la bugetele locale”. Andreea Paul e de părere că firmele sunt sufocate de taxe și de competiția neloială a socialiștilor.

Un alt subiect discutat în cadrul conferinței a fost comparația între două proiecte, două GAL-uri, mai exact acțiunile locale din Țara Oașului și Țara Oltului. Deputatul de Oaș a declarat că GAL Țara Oașului este mult mai bine dezvoltat decât Țara Oltului.

Întrebați la finalul conferinței de alianța PDL-PNL la nivel local, cei doi au declarat că se fac schimbări și în interiorul partidului, Ileana Blidar a fost numită președintele PDL, iar lucrurile se mișcă foarte repede la nivel național, iar la nivelul județului Satu Mare au început discuțiile și că vor „reporni motoarele dreptei în Satu Mare cu PDL și PNL”. Mai multe detalii legate de acest subiect vom afla după discuțiile dintre cele două partide.

1677 vizite
Distribuie pe