Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Mircea Govor anunţă schimbarea viceprimarilor PD-L
Florin Răchitan  - Marti, 10 Iunie 2014

În replică la declaraţiilor PDL-iştilor de săptămâna trecută cu privire la intenţia de schimbare a unor viceprimari PSD-işti în localităţile în care democrat-liberalii vor forma noi majorităţi în consiliile locale împreună cu liberalii care, eventual, vor asculta de noua conducere judeţeană a acestei formaţiuni politice, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat, Mircea Govor, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se gândeşte să-i schimbe şi el pe viceprimarii PDL-işti, acolo unde consiliile locale sunt controlate de partidul său.

„Există unele partide găinare şi impotente din punct de vedere al rezultatelor la alegeri, mă refer în special la PD-L, care sunt tot timpul puse pe scandal. Noi am vrut să respectăm votul din 2012 al cetăţenilor şi să nu schimbăm pe nimeni din funcţii, dar dacă ei umblă acum la viceprimari, vom avea grijă şi noi să-i schimbăm pe ai lor. Dacă tot n-avem ce face acum în politică, ne vom ocupa de problema asta şi vă asigur că până la alegerile prezidenţiale facem curăţenie. Până una-alta, ei ar trebui să grijească de primarii lor, pe care-i mai au doar scriptic” – a declarat Mircea Govor.

În prezent, PD-L are nouă primari şi zece viceprimari în funcţie în diferite localităţi din judeţul Satu Mare, alte două posturi de viceprimari fiind în litigiu, dar, conform analizelor lui Govor, vizaţi de schimbare ar fi doar patru viceprimari PDL-işti, acolo unde PSD are asigurată majoritatea în Consiliul Local, pentru a putea vota demiterea lor.

El a refuzat să-i nominalizeze pe cei patru vizaţi, iar situaţia e cu atât mai complicată cu cât, din cauza haosului actual din PNL, nu se mai ştie exact ce majorităţi sunt în diferitele consilii locale din judeţ, adică nu se ştie cine ar vota pentru sau împotriva viceprimarilor PDL-işti.

Referindu-se la recentele declaraţii ale vicepremierului Liviu Dragnea privind nevoia de schimbare a directorilor de instituţii şi a viceprimarilor liberali, Mircea Govor a anunţat că susţine întocmai aceste demersuri şi va pune în aplicare orice schimbare cere guvernul, deoarece „politica Guvernului Ponta se poate face doar cu oamenii loiali Guvernului Ponta”.

În acelaşi timp, el a ţinut să precizeze că la nivelul judeţului Satu Mare, PSD colaborează cu UDMR, PP-DD şi „PNL – aripa Adi Ştef”, considerându-l în continuare pe preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare ca fiind reprezentantul liberalilor sătmăreni. De asemenea, nu a uitat să specifice că „viceprimăriţa Papici face parte din PNL – aripa Ştef”.

El l-a atenţionat şi pe „funcţionarul public, pus de PD-L director la o instituţie deconcentrată, foarte arogant, care se crede foarte important şi care a inventat Forţa Civică la Satu Mare, că ar fi cazul să se astâmpere sau să se retragă din funcţia deţinută la stat”. Din nou Mircea Govor a evitat să ofere vreun nume, limitându-se să spună doar că „ştie cel vizat că despre el este vorba” şi a făcut referiri la ceea ce a numit „intoxicări pe unele site-uri dubioase”, cu care ar colabora funcţionarul public respectiv, despre unele avantaje de care ar fi beneficiat familia Govor prin decontarea unor cheltuieli pentru intervenţii medicale la o clinică din Austria.

Mircea Govor a afirmat că prin acele intoxicări de presă i-a fost atacată propria mamă, care a suferit, într-adevăr, în ultima vreme, diverse intervenţii medicale, dar toate au fost realizate la Spitalul Judeţean Satu Mare. „Mama mea nu a ieşit niciodată din ţară, asta se poate lesne verifica, şi nici eu nici fratele meu nu am beneficiat vreodată de vreun leu de la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate” – a declarat Mircea Govor.

De-altfel, aceste informaţii au stat şi la baza interpelării pe care a făcut-o „senatorul numănui” (Valer Marian n.r.) la adresa ministrului Sănătăţii, în care a cerut să se facă un control pe această temă la CJAS Satu Mare. La rândul lui, Mircea Govor i-a cerut ministrului, prin intermediul presei, să facă publice rezultatele acestei verificări, după care să-i facă un „control de specialitate acestui derbedeu”, să se constate dacă are sau nu discernământ. „Oricum, până la urmă o să-i plătesc omului acesta aşa cum trebuie, pe lege” – a încheiat Mircea Govor. 

2169 vizite
Distribuie pe