Locale Altele
Luni, 23 Noiembrie 2020
Luni, 23 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deputata de Oaş o atacă din nou pe primăriţa din Negreşti
PDL Satu Mare  - Joi, 31 Iulie 2014

În prima conferinţă de presă susţinută la nivel local de noua Alianţă Creştin Liberală, la care au mai participat joi consilierul judeţean liberal Virgil Enătescu şi secretarul general al PD-L Satu Mare, Sorin Ghilea, deputata Andreea Paul şi-a îndreptat din nou tirul de critici şi acuzaţii către primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.

Democrat-liberala consideră, de exemplu, că „investițiile pentru construirea Casei de Cultură din Negrești-Oaș sunt similare cu cele de la Luna Șes: se vor termina la calendele grecești”.

„Negrești Oaș are nevoie de o Casă de Cultură, dar cu susținere financiară consistentă de la bugetul central. Bugetul local nu poate susține investiția estimată la 14,4 mil. lei, adică 3 mil. euro. Veniturile prevăzute în bugetul orașului Negrești-Oaș se ridică la 230 mld. lei pe an, din care 100 mld. lei pentru profesori. Din cei 130 mld. lei rămași, încasările efective sunt între 80-85%, căci taxele locale nu se colectează integral.

Așadar, bugetul local nu are mai mult de 25 mld. lei an de an pentru investiții, din care trebuie să asigurăm canalizarea, apa, asfaltarea și pietruirea drumurilor. Circa 80% din străzi sunt pietruite și acolo se scurg taxele plătite de oșeni an de an, căci pietrele sunt cam greu de numărat. În plus, s-au finanțat deja vreo patru studii până acum, iar pentru ultimul studiu de fezabilitate s-a plătit 166 mii lei și a rămas „uitat” în sertar. Tot „lucrătura” fostului primar Bura de la PSD.

Investițiile Casei de Cultură vor fi, din păcate, similare cu cele de la Luna Șes, proiect nefinalizat de mai bine de un sfert de veac de la demaraj. Se vor termina la calendele grecești cu managementul local strâmb actual” – este de părere Andreea Paul.

De asemenea, ea susţine că organizarea Zilelor orașului Negrești-Oaș se face „în stilul mafiot al PSD-ului: ofrande pentru PSD pe banii cetățenilor”. Deputata cere să se facă public contractul dintre Primaria Negrești-Oaș și firma organizatoare a manifestărilor cu ocazia Zilelor Orașului.

„În total, pentru manifestările zilelor orașului, firma organizatoare primește 110.000 lei. Din aceşti bani, 55.400 provin de la Primăria Negrești-Oaș, iar restul de 54.600 de la Casa Orășenească de Cultură. Numai pe baloane se cheltuie 1.500 lei. Problema este că Primăria Negrești-Oaș plătește cea mai mare parte din cheltuieli, iar profitul este zero. Societatea privată încasează sumele mari pentru spațiile date în chirie” – a declarat reprezentanta oşenilor în Camera Deputaţilor.

Ea este nemulţumită şi de noua scumpire a apei potabile, care aduce preţul acesteia la nivelul celor mai dezvoltate capitale europene. Potrivit exemplului dat în conferinţa de presă, în capitala Bulgariei, Sofia, prețul apei potabile este la jumătatea celui din Negrești-Oaș.

„Locuitorii Negreștiului sunt nemulțumiți de noua creștere a prețului la apa așa numită „potabilă” de la robinete de săptămâna trecută. Prețul a ajuns la 8 lei/m3, peste prețul din cele mai dezvoltate capitale europene. Negrești-Oaș concurează la prețul apei cu unul dintre cele scumpe orașe la nivel mondial, Dubai, unde pentru un metru cub de apă se plătesc  aproximativ 8 lei (2,45 dolari). Grav este că apa pentru care negreștenii dau atâția bani este nepotabilă. Numai luna trecută la robinetele locuitorilor din Negrești-Oaș a curs apă roșie-neagră, imposibil de folosit la spalat rufe sau la gătit, ce să mai vorbim despre consum propriu” – a încheiat Andreea Paul.

1250 vizite
Distribuie pe