Locale Altele
Luni, 1 Iunie 2020
Luni, 1 Iun 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
ACL zice că a început tăvălugul
Florin Răchitan  - Miercuri, 13 August 2014

În prima conferinţa de presă comună susţinută la Satu Mare după anunţarea candidaturii lui Klaus Johannis la Preşedinţia României, cei doi co-preşedinţi la nivel judeţean ai Alianţei Creştin-Liberale, Petre Mureşan, respectiv Romeo Nicoară, precum şi deputata PD-L de Oaş, Andreea Paul, au anunţat că „a început tăvălugul” şi, cu toate că „Stânga s-a străduit mereu să ţină Dreapta dezbinată, de data aceasta nu va reuşi”.

Petre Mureşan a anunţat că în ultimele zile s-au înscris în ACL nu mai puţin de 80 de membri noi, iar adeziunile acestora pot fi verificate oricând, spre deosebire de cele anunţate „de un alt partid, în campania electorală”, făcând astfel aluzie la declaraţii în acest sens ale fostei sale colege, actuala preşedinte a Organizaţiei Judeţene a Partidului Mişcarea Populară, Laura Bota.

La rândul lui, Romeo Nicoară a anunţat că până la începutul lunii septembrie ACL Satu Mare trebuie să adune în judeţ 35.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Johannis la Preşedinţia României, ceea ce i se pare o sarcină realizabilă. „Pentru prima dată, Dreapta unită va fi reprezentată de cea mai mare speranţă a poporului la alegeri, un om care a dovedit deja la Sibiu şi care va fi un preşedinte mediator, un echilibru între factorii de decizie din conducerea ţării” – a declarat Romeo Nicoară.

După ce a făcut urări de Sfânta Maria tuturor sătmărenilor, precizând că în familia ei sunt de trei generaţii femei cu acest nume de botez, Andreea Maria Paul şi-a exprimat opinia potrivit căreia în România sondajele politice sunt ca prognozele meteo. „Ne-au anunțat că vom avea cea mai grea iarna și cea mai secetoasa vară, dar am avut o iarna blânda și o vară ploioasă, cum rar am mai vazut” – a observat ea.

„În turul al doilea, Ponta nici nu va apuca să spună „Daciana, dragostea mea”, pentru că Iohannis îl va învinge fără echivoc. Ponta va mai putea spune doar „De ce poporul nu mă vrea, Daciana mea? Am mințit cât am putut, poporul tot nu m-a vrut” – a continuat prim-vicepreşedintele PD-L la nivel naţional.

În opinia ei, sondajele relevă clar o favorabilitate în creștere pentru candidatul ACL, în timp ce Ponta a atins pragul superior, de unde începe decăderea lui. „Nu va fi ușor, dar vom reuși. Ponta e cel mai moțat în sondaje, la fel cum au fost Năstase sau Geoană, dar Iohannis va fi cel mai votat la prezidențiale” – a conchis Andreea Paul.

În ceea ce priveşte soarta lui Cătălin Predoiu, cel care a rămas în urma lui Klaus Johannis la desemnarea candidatului ACL pentru alegerile prezidenţiale, deputata de Oaş a precizat că acesta va conduce în continuare „Guvernul Alternativă al PD-L”, din care vor face parte şi „coechipieri” liberali.

În final, Andreea Paul a prezentat pe scurt priorităţile pe care le-ar avea un eventual Guvern ACL desemnat după ipotetica victorie a lui Klaus Johannis la prezidenţiale:

1. Vom intra cu buldozerul în cele 36 de taxe și impozite noi sau majorate de Guvernul Ponta, care au sufocat economia. Garantăm simplificarea procedurilor birocratice și predictibilitatea fiscală.

2. Vom promova măsurile de relansare economică pentru crearea de noi locuri de muncă, măsuri incluse în proiectele de lege pe care le-am depus în Parlament și pe care Ponta și ai lui ni le-au respins pe bandă rulantă.  

3. Vom declara război evaziunii care a înflorit din nou în guvernarea PSD.  Acestea sunt măsuri care ar fi trebuit luate ieri, nu mâine.

De-altfel, membrii conducerii ACL Satu Mare şi deputatul PD-L responsabil cu diaspora se vor întâlni joi, cu începere de la ora 16, la Casa din Luncă de la Târşolţ, cu localnicii şi rudele lor care muncesc în străinătate şi sunt acasă în această perioadă.

908 vizite
Distribuie pe