Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Mircea Govor ia la mişto „ACeLe de gămălie”. Şi pe Kereskenyi ;))
Florin Răchitan  - Joi, 14 August 2014

Întors din concediu, plin de vervă, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Social-Democrat, Mircea Govor, a convocat joi o conferinţă de presă în care a ţinut să le răspundă adversarilor politici pentru declaraţiile pe care le-au făcut în ultimele săptămâni.

El a acordat o atenţie specială reprezentanţilor locali ai „Adunării ad-hoc portocalii a ACeLor de gămălie”, pe care i-a taxat pentru atacurile din ultima vreme la adresa primăriţei din Negreşti-Oaş şi împotriva sa personal.

Astfel, răspunzându-i secretarului general al PD-L Satu Mare, Sorin Ghilea, care s-a plâns că i-au „tăiat” microfonul la Ziua comunei Santău, Govor i-a reamintit că atât primarul, cât şi viceprimarul comunei respective sunt PDL-işti, cel puţin scriptic, astfel că el n-avea cum să taie nici un microfon la nimeni, fiind prezent la evenimentul respectiv în calitate de oaspete, la fel ca Sorin Ghilea.

„Eu nu am nici o vină dacă propriii lor primari nu-i recunosc pe ei ca şefi şi nu le oferă microfonul. Asta înseamnă că problema e în ograda lor. Chiar i-aş sfătui să numere cam câţi primari mai au acum în realitate, nu scriptic, în acest judeţ şi să-şi facă şi o poză de grup, să-i vedem şi noi” – a sugerat Mircea Govor.

Sărind în apărarea primăriţei din Negreşti-Oaş, acuzată de deputata PD-L Andreea Paul (pe care a numit-o „Vass Marika”, făcând aluzie la numele ei de botez) de creşterea nejustificată a preţului apei potabile livrate la parametri de calitate ce lasă de dorit, liderul judeţean al PSD i-a reamintit că în capitala Ţării Oaşului tocmai se schimbă şi se modernizează întreaga reţea de alimentare cu apă potabilă, în cadrul unui proiect de 20 milioane de euro implementat de societatea Apaserv, şi că tocmai din cauza problemelor actuale cu apa (de care se face responsabil Apaserv, nicidecum Primăria) tariful pentru apă a fost micşorat cu 30%.

Problema a fost sesizată conducerii Apaserv, dar şi Prefecturii Satu Mare, care ia măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii apei, cu care oricum nu vor mai fi probleme imediat ce va fi funcţională noua reţea de alimentare.

În schimb, la rândul lui, Mircea Govor i-a pus deputatei de Oaş câteva întrebări la care aşteaptă răspuns: - Câţi bani a adus în Oaş de când a fost trimisă în Parlament de oşeni? - Câte proiecte se leagă de numele domniei sale şi câte au fost finalizate în Ţara Oaşului? - Câte proiecte a făcut pentru judeţul ei de origine, Sălaj, şi pentru comuna ei natală, Bobota?

„Să fie foarte clar, ACeLe de gămălie sunt, de fapt, fosta Alianţă D şi A, de numele cărora se leagă tăierile de pensii şi salarii fără un dram de omenie şi închiderile de şcoli şi spitale, pe vremea în care exact doamna Vass era consiliera pe probleme economice a premierului Boc. După ce au făcut banditism la drumul mare şi au nenorocit toată ţara, acum se trezesc ei să ne dea nouă lecţii, crezând că poporul a uitat ce-au făcut. Avem noi grijă să le reîmprospătăm memoria” – a atras atenţia Mircea Govor.

El s-a legat şi de „românismul” candidatului ACL la Preşedinţia României, Klaus Johannis, şi a profitat de ocazie, în perspectiva în care acesta va fi, probabil, prezent la Întâlnirea Şvabilor Sătmăreni, programată pentru vineri la Beltiug, transmiţându-i următoarele întrebări: - De câte ori, în cariera sa de primar al municipiului Sibiu, a participat la Ziua Imnului Naţional, Ziua Drapelului Naţional sau la Ziua Naţională a României? – A fiscalizat vreodată vreun ban din meditaţiile pe care le-a oferit, ca profesor, şi din care, potrivit propriilor declaraţii, a achiziţionat nu mai puţin de şase case?

Nu a scăpat de ironiile şi nervii lui Mircea Govor nici deputatul UDMR Kereskenyi Gabor, care în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o în ziua precedentă i-a sugerat, mai în glumă mai în serios, că în curând îşi va primi salariul în forinţi. „Asta îmi spune cineva care în toată viaţa sa de adult a fost angajat al statului român, iar acum îşi ia un salariu frumuşel, în lei, de la Parlamentul României” – a concluzionat liderul judeţean al PSD.

1382 vizite
Distribuie pe