Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
ACL își face griji că ar putea rămâne fără primari în județul Satu Mare
Veronica Hodas  - Miercuri, 27 August 2014

În cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri la sediul PD-L, co-președinții Alianței Creștin-Liberale din Satu Mare, Petre Mureșan și Romeo Nicoară, și-au exprimat îngrijorarea față de posibilele efecte ale Ordonanței de Urgență propusă de vicepremierul Liviu Dragnea, prin care s-ar permite, într-un termen limitat, migrația primarilor între partide fără ca aceștia să-și piardă mandatele, după cum prevede legea.

Cei doi lideri județeni ai ACL sunt de părere că prin această ordonanță primarii Opoziției sunt „șantajați” să treacă la PSD, iar Dragnea și Ponta „doresc refacerea PCR-ului ca și partid-stat”.

Petre Mureșan este de părere că dacă ordonanța va fi adoptată (joi n.r.), atunci aceasta va fi o lovitură puternică la adresa democrației. Conform spuselor președintelui PD-L la nivel județean „Mircea Govor, Ștef și acoliții lor curtează primarii, îi amenință îi tracasează, îi șantajează și îi mituiesc ca să treacă la PSD sau la sateliții lor. În ultima conferință de presă se lăuda domnul Govor că are primari extraordinar de buni. I-aș aduce aminte că în PSD sunt primari semianalfabeți și mulți au probleme cu legea și dacă tot sunt atât de buni, de ce mai are nevoie de primari de la PDL, respectiv PNL” ?

De asemenea, el a mai subliniat că în România peste jumătate dintre primari au fost aleși din partea PD-L și PNL și totuși 82% din microbusele școlare au fost distribuite recent localităților conduse de primari ai Puterii.

„Sunt ferm convins că aleșii locali au caracter, primarii, viceprimarii, consilierii PDL și  PNL sunt oameni cu caracter și nu se prostituează. Pentru ei contează demnitatea și respectul pentru cetățeni” - a mai adăugat Petre Mureșan.

Romeo Nicoară și-a început discursul cu o urare de La Mulți Ani pentru Republica Moldova cu ocazia Zilei Independenței, după care a criticat atacurile PSD-ului care, în opinia lui, inventează noi minciuni împotriva candidatului ACL la Președinția României, Klaus Iohannis.

Întrebați la final dacă și-au numărat primarii, Mureșan a răspuns că așteaptă ordonanța și că până astăzi „unul e cam roșu”. „Așteptăm ordonanța să-și clarifice poziția, iar ceilalți sunt amenințați și șantajați bucată cu bucată”. Un exemplu dat a fost cel al primarului PSD-ist din Racșa, care, în opinia liderului județean al PD-L, îl tracasează, amendează și îl amenință pe consilierul local democrat-liberal.

De-altfel, ACL a sesizat ambasadele statelor UE și a Statelor Unite referitor la intenția Guvernului de a adopta aceasta Ordonanță de Urgență.

1144 vizite
Distribuie pe