Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
România are nevoie de Victor Ponta președinte
PSD Satu Mare  - Marti, 14 Octombrie 2014

Guvernul va crește pensiile, salariul minim și va dubla alocațiile pentru copiii din familii sărace.

Pentru ca aceste decizii să se întâmple – pensii mărite, salariu minim crescut, alocații dublate – România are nevoie de Victor Ponta președinte!

1. Cu 2,6% creștere economică pe semestrul I 2014, față de semestrul I 2013, România are a opta rată de majorare a PIB real din UE, crescând de două ori mai mult decât media europeană și de peste trei ori mai mult relativ la media zonei euro. „Vom continua să distribuim echitabil beneficiile creșterii economice (chiar dacă mai mică decât anul trecut) prin realizarea unui mix consistent între stimularea economiei private și măsuri de creștere a veniturilor populației”- afirmă premierul Victor Ponta.

2.Victor Ponta continuă să facă dreptate, să reducă inechitatea socială să fie alături de pensionari și de grupurile vulnerabile.

Pensiile vor crește cu 5%! Guvernul Ponta a dat pensionarilor banii tăiați de guvernul Boc și a majorat pensiile peste rata inflaței. Acest proces de creștere a pensiilor și de reparație socială continuă și în 2015 cu o valoare peste rata inflației. Nivelul de trai al pensionarilor trebuie sa crească – acesta este unul dintre obiectivele asumate de Victor Ponta ca premier, dar și ca viitor președinte.

Salariul minim va crește la 975 lei! Când Victor Ponta a preluat conducerea Guvernului, salariul minim în România era de 700 de lei. „Am crescut, constant, valoarea acestui salariu, iar din 2015 salariul pe care aprox. 1 milion de români îl primesc va crește cu alți 75 lei!” declara premierul.

Alocațiile pentru copiii care provin din familii sărace vor fi DUBLATE! Vorbim despre 500.000 de copii care provin din familii cu venituri reduse și pentru 600.000 de copii din diverse sisteme instituționalizate. În total, 1.1 milioane de copii vor beneficia de aceasta decizie.

De asemenea, începând cu ianuarie 2015, indemnizațiile persoanelor cu handicap vor fi majorate. Guvernul lui Traian Basescu a tăiat aceste îndemnizații. Guvernul Ponta le crește. Persoanele cu dizabilități trebuie susținute și încurajate, nu aruncate la margimnea societății, așa cum a facut Traian Băsescu și cum vrea să facă Klaus Iohannis.

În timp ce guvernul PDL, format din actualii aliați ai lui Iohannis, a crescut TVA, a tăiat salarii, a impozitat pensii, a dat oameni afară, Victor Ponta a reușit un mix de politici care a relansat România.  Câteva date:

Comparativ cu luna august a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 4,9%, iar puterea de cumpărare a angajaților a crescut cu 4%.

Prețurile de consum au scăzut în august 2014 cu 0,3% comparativ cu iulie 2014 și au crescut cu numai 0,84% comparativ cu august 2013.

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în primele 8 luni din 2014 cu 7,6% comparativ cu primele 8 luni din 2013.

Producția industrială s-a majorat cu 9% în primele 8 luni din 2014 relativ la aceeași perioadă din 2013.

Exporturile României au atins un nivel record de 4,8 mld euro în luna iulie 2014! Comparativ cu 2013, exporturile s-au majorat cu 8,9% in lei, respectiv cu 7,5% in euro.

Pentru ca aceste lucruri – pensii marite, salariul minim crescut, alocatii dublate – sa se intample, este nevoie sa continuam modelul de crestere economica al guvernului Ponta. Aceasta inseamna Victor Ponta – presedinte si un guvern cu care acesta sa colaboreze pentru a continua lucrurile bune incepute.

 

 

 

 

682 vizite
Distribuie pe