Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarii PSD foarte mulțumiți de sprijinul Guvernului Ponta
Veronica Hodas  - Marti, 14 Octombrie 2014

Trei dintre primarii PSD din județul Satu Mare și anume, Aurelia Fedorca, primarul oașului Negrești Oaș, Toma Betea, primarul comunei Racșa și primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, au susținut marți, la sediul Partidului Social Democrat o conferință de presă în care și-au prezentat proiectele realizate cu ajutorul Guvernului Ponta.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca se declară extrem de mulțumită deoarece încă de la primul său mandat a simțit susținere din partea Guvernului Ponta și al Ministerului Dezvoltării care au sprijinit și sprijină toate proiectele care se implementează în orașul pe care îl conduce. „S-au întâmplat lucruri deosebite și mult așteptate în ceea ce privește programele de susținere și dezvoltare a comunităților locale”.

Conform primarului, orașul Negrești-Oaș are în derulare proiecte în valoare de peste 250 miliarde lei, printre care 11 km de drum, apă și canal în valoare de 20 milioane euro, Luna Șes pentru care s-au administrat 40 miliarde pentru finalizarea lucrărilor, s-a semnat contractul pentru Casa de Cultură cu Compania Națională de Investiții, iar în prezent se lucrează la studiul de fezabilitate pentru Complexul Sportiv. „Sunt proiecte care au fost așteptate de către negreșteni, iar dacă nu ar fi fost Guvernul Ponta și nu ar fi existat o preocupare pentru comunitățile locale, cred că nu se puteau duce lucrările la bun sfârșit”, a menționat Aurelia Fedorca.

La rândul său, primarul comunei Odoreu a menționat că prin acțiunea Guvernului Ponta absorbția de fonduri europene este mult mai mare față de guvernarea precedentă. Așadar, cetățenii din Odoreu circulă pe străzi asfaltate, datorită proiectului de fonduri europene, iar în curând vor avea parte de canalizare. „Avem un proiect în derulare și anume, canalizarea în toată comuna Odoreu, un proiect major în localitatea Mărtinești care se implementează, iar finanțarea este asigurată. Canalizarea prin programul de dezvoltare locală este un program vast al guvernului”, a spus Dumitru Pop.

Acesta a mai adăugat și faptul că „avem proiecte acceptate și preluate de către Ministerul Dezvoltării” prin care se dorește modernizarea școlii și grădiniței din comună, iar prin Campania Națională de Investiții se promovează încă trei proiecte serioase cum ar fi o Casă de Bătrâni cu un potențial de 100 locuri, modernizarea Sălii de Sport înființată în anii 70’.

Și primarul comunei Racșa, Toma Betea și-a prezentat obiectivele realizate pe timpul guvernării Ponta. Acestea constă în finalizarea parcării din centrul comunei pentru care s-a cheltuit suma de 43 mii de euro, aceiași sumă a fost cheltuită pentru modernizarea unui podeț cu extiderea parcării și s-a semnat un contract de extidere apă-canalizare în întreaga comună Racșa, proiect în valoare de 3 milioane 600 euro.

De asemenea, primăria a obținut suma de 600 mii euro pentru terminarea lucrărilor la Căminului Cultural și „am alte proiecte care sunt aprobate tot pe timpul Guvernării Ponta, construirea unuibloc ANL de 1 milion 200 euro, asfaltarea întregii comune - 3 milioane 400 euro. În total am aprobați 12 milioane euro pe timpul guvernării Ponta”.

Cei trei primari îndeamnă toți sătmărenii să-l voteze pe Victor Ponta la prezidențiale deoarece consideră că va fi un președinte foarte bun.

650 vizite
Distribuie pe