Locale Altele
Marti, 22 Aprilie 2025
Marti, 22 Apr 2025
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Diferența dintre faptele lui Iohannis și faptele lui Ponta
Veronica Hodas  - Joi, 16 Octombrie 2014

Petre Mureșan a avut și el un cuvânt de spus în conferința susținută joi la sediul ACL. Acesta a prezentat diferenţele dintre faptele lui Iohannis şi faptele lui Ponta.

Klaus Iohannis, candidatul ACL, reprezintă o nouă alternativă, situată în antiteză cu circul, scandalul și zgomotul care poluează agenda publică. Prin faptele sale, Klaus Iohannis a demonstrat că în România se poate și altfel și se poate mai bine.

Modelul de președinte pe care îl propune Klaus Iohannis românilor este unul bazat pe seriozitate și respect, pe competență și rezultate. Misiunea sa, ca președinte, va fi aceea de a construi, împreună cu românii, o țară a lucrurilor bine făcute.

Victor Ponta este marioneta baronilor PSD „se vedea în acest sens declarația liderului senatorilor social-democrați, Ilie Sârbu, care a spus că Victor Ponta nu a dorit să candideze la preşedinţie, iar decizia de a intra în cursă a luat-o la insistenţele baronilor PSD”. Victor Ponta își va încheia cariera politică în 16 noiembrie, este un politician manevrat din umbră, iar România și românii nu pot avea un asemenea președinte.

Diferenţele dintre faptele lui Iohannis şi faptele lui Ponta? Ei bine „Klaus Iohannis a occidentalizat Sibiul înainte ca România să intre în Uniunea Europeană. Sub conducerea lui, Sibiul a devenit un model de succes în administrație, economie și în plan cultural”.

Pe când Victor Ponta a încetinit procesul de occidentalizare a României. A îndepărtat România de obiectivul recuperării diferențelor de dezvoltare și nivel de trai față marile democrații ale Uniunii Europene.

În timpul celor 14 ani de când Iohannis este primar al Sibiului, orașul a devenit unul dintre cele mai prospere din România. În 2009, de exemplu, bugetul Sibiului era de 20 de ori mai mare decât în 2000, când Iohannis a venit la Primărie.

În doi ani și jumătate de când este premier, Ponta a aruncat economia în recesiune, a lovit în nivelul de trai al românilor și în economia privată cu 36 de taxe și impozite noi sau mărite. Politicile sale economice și fiscale au alungat investitorii străini (investițiile străine au scăzut cu peste 10 procente în primele 7 luni din 2014 față de perioada similară din 2013).

Iohannis a reușit să creeze zeci de mii de locuri de muncă în Sibiu și zonele învecinate, prin eforturile personale de atragere a investitorilor străini și prin constituirea și dezvoltarea Parcului Industrial Vest Sibiu. În 2000, Sibiul avea un  somaj de 12 %. Încă de la sfârșitul primului mandat al primarului Iohannis, șomajul a dispărut, practic, din orașul Sibiu (este la un nivel cu totul nesemnificativ).

Ponta a promis un milion de locuri de muncă, dar politicile sale economice au generat doar șomaj  (într-o singură lună, iulie față de iunie 2014, numărul șomerilor a crescut cu peste 19 000).

În trimestrul al doilea din 2014, România a înregistrat cea mai mare scădere a locurilor de muncă din Uniunea Europeană. În ultimul an, România a pierdut 100 000 de locuri de muncă. 

Sub conducerea lui Iohannis, până la sfîrșitul lui mai 2014, Primăria din Sibiu a atras fonduri europene în valoare de aproximativ 132 de milioane de euro pentru finanţarea lucrărilor la reţele de apă şi canalizare, la drumuri, școli și la spitalul din subordine. Iohannis a continuat cu consecvență politica de investiții din fonduri europene și bugetul local și a reușit să schimbe în bine Sibiul, care in urmă cu  15 ani arăta ca un oraș prăfuit.

În Guvernarea Ponta trei, absorbtia fondurilor europene înregistrează un minus de aproape un miliard de lei în primele  șapte luni din 2014 față de perioada similară a anului trecut.

În anul 2014,  investiţiile publice au fost cel mai puternic diminuate, cu aproximativ 8 miliarde lei după primele 7 luni ale anului. Prin blocarea cheltuielilor de investiţii de 8 miliarde de lei, Victor Ponta a sacrificat peste 100.000 de locuri de muncă şi câteva mii de firme.

Iohannis a gestionat cu succes evenimentul ”Sibiu, Capitala Culturală a Europei”, în 2007: 800 000 de turişti, peste 2.000 de evenimente culturale, prima campanie de imagine reală a României. A fost o reușită care a pus în evidență nu doar calitațile de bun administrator ale primarului Iohannis, dar și excelentele sale relații cu cancelariile occidentale și oficialii de la Bruxelles, experiența sa în domeniul relațiilor internaționale.

Ponta nu a reușit decât să se facă de râs, în repetate rânduri, în fața partenerilor occidentali. Antologică rămâne fuga sa din fața Victoriei Nuland, înalt demnitar american sosit la București la începutul  lui 2014. 

Cultura și educația au fost domenii prioritare pentru primarul Iohannis. Sibiul are o viață culturală efervescentă și diversă, cu festivaluri și evenimente de tradiție. Festivalul internațional de teatru de la Sibiu este cel mai important festival anual de arte ale spectacolului din România și al treilea din Europa.

Ponta s-a ilustrat prin scandalul plagiatului, prin lipsa abecedarelor si prin Ordonanța care masacrează Educația. Guvernul său s-a remarcat prin tentativa de desființare a Muzeului Țăranului Român, prin incapacitatea de găsi un sediu Muzelui Literaturii și, recent, printr-o nominalizare inadecvată și eșuată la șefia Ministerului Culturii. 

Turismul a înflorit în Sibiu și zonele învecinate. Turismul cultural, îndeosebi. Turiștii care au vizitat Sibiul au cheltuit 34 de milioane de euro în 2007 și 47,6 milioane de euro  în 2010.

Cine este ministrul Turismului în Guvernul Ponta 3 ?  Poate cineva să spună din prima, fără să caute pe Google ?

2098 vizite
Distribuie pe