Locale Altele
Sambata, 24 Martie 2018
Sam, 24 Mar 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ovidiu Silaghi la Asia-Europe Business Forum, la Milano
Partidul Liberal Reformator Satu Mare  - Vineri, 17 Octombrie 2014

În perioada 15-16 octombrie 2014, deputatul în Parlamentul României, președintele Camerei de Comerț și Industrie Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a participat la evenimentul Asia-Europe Business Forum, ce are loc la Milano.

Invitația i-a fost lansată de Daniel Kraus, vice-director general în cadrul Confindustria Italia. Asia-Europe Business Forum este organizată de către Confindustria Italia și Businesseurope, cu ocazia  Asia-Europe Meeting (ASEM), sub auspiciile Președinției deținute de Italia în cadrul Uniunii Europene.

Evenimentul este onorat, în cadrul sesiunii de închidere, de prezența Președintelui Comisiei Europene, Președintelui Consiliului European, Premierului italian, ministrului italian al dezvoltării economice, ministrului afacerilor externe precum și a altor personalități politice participante la ASEM.

Din delegația română mai fac parte și Mihai Manoliu, președintele Asociației Confederațiilor Patronale din România (ACPR), organizație care este și membru al Businesseurope, unul dintre cei doi organizatori, Florin Pogonaru, președintele  Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania(AOAR) și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Romaniei (CCIR).

Ediția din 2014  își propune un inventar al forumurilor anterioare pentru a asigura continuitatea procesului, în timp ce va consolida parteneriatele existente și se va adresa unor noi căi de cooperare economică. Evenimentul va oferi o oportunitate unică pntru liderii economici asiatici și europeni de a crea legături și a-și extinde viziunea asupra relațiilor și investițiilor economice. Aceasta e platforma ideală de a se angaja alături de liderii politici din Europa și Asia asupra provocărilor de azi și de mâine.

Tema generală a AEBF este ”Intensificarea relațiilor de afaceri pentru a ocroti integrarea economică dintre Europa și Asia ”. Subiectele prioritare vor fi adresate către 4 grupe de forță  compuse din reprezentanți ai mediului de afaceri din Europa și Asia care vor lucra online și vor livra rapoartele finale cu recomandări tematice. Asemenea recomandări vor fi aprobate de către AEBF, fiind anexate ”Declarației finale AEBF 2014” și transmise liderilor politici.

Cele 4 subiecte prioritare sunt: Comerțul și investițiile pentru ocrotirea integrării dintre Europa și Asia; Securitatea și siguranța apei și a hranei ca și conducători ai stabilității și bunăstării mondiale; Energia, tehnologiile ecologice și un management durabil al resurselor naturale și Cooperarea EU-Asia în infrastructură, rețele de conectivitate și tehnologie spațială.

AEBF își propune să aducă împreună lideri importanți din lumea afacerilor pentru a schimba puncte de vedere și idei, având ca scop întărirea relațiilor economice dintre cele două continente.

365 vizite
Distribuie pe

PSD Satu Mare promovează o listă cu 224 investiții
Duminica, 18 Martie 2018
Liderii PSD Satu Mare au convocat duminică o conferință de presă pentru prima dată după congresul extraordinar ce a avut loc săptămâna trecută la București, aceasta fiind și o ocazie...   continuare

Garoafe albe de la membrii ALDE pentru sătmărence
Joi, 8 Martie 2018
Printre primii sătmăreni care au ieșit cu brațele pline cu flori în întâmpinarea doamnelor și domnișoarelor în zona centrală a orașului, în ziua dedicată lor, au fost membrii Alianței Liberalilor și Democraților Europeni, în frunte cu președintele organizației municipale, Adrian Ștef, și consilierul local Robert Pugner.   continuare

Grofii pot să răsufle ușurați! Liderul Opoziției pleacă în capitală, la conducerea Agenției Naționale de Mediu.
Joi, 8 Martie 2018
Cea mai importantă voce a opoziției din Satu Mare...   continuare

Senatorul Turos Lorand: ”Trebuie să punem capăt cămătăriei”!
Marti, 27 Februarie 2018
Senatul a adoptat proiectul de lege care urmează să reglementeze limitele maxime ale dobânzilor practicate de bănci și alte instituții financiare la acordarea unor credite. Trebuie să-i protejăm pe cetățeni de abuzurile instituțiilor financiare hrăpărețe, ale căror strategii de creditare au cauzat multe tragedii, profitând de naivitatea sau situațiile dificile în care se găseau clienții lor.   continuare

Tineretul ALDE a sărbătorit Dragobetele cu... sport și petrecere
Duminica, 25 Februarie 2018
Fiind abia la vârsta primelor iubiri pre-adolescentine, tinerii din Clubul Elevilor Alianței Liberalilor și Democraților din Satu Mare au ales să sărbătorească Dragobetele prin sport, organizând sâmbătă, la sala Liceului cu Program Sportiv, prima ediție a campionatului de baschet Shooting Stars Cup.   continuare