Locale Altele
Vineri, 22 Iunie 2018
Vin, 22 Iun 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ovidiu Silaghi la Asia-Europe Business Forum, la Milano
Partidul Liberal Reformator Satu Mare  - Vineri, 17 Octombrie 2014

În perioada 15-16 octombrie 2014, deputatul în Parlamentul României, președintele Camerei de Comerț și Industrie Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a participat la evenimentul Asia-Europe Business Forum, ce are loc la Milano.

Invitația i-a fost lansată de Daniel Kraus, vice-director general în cadrul Confindustria Italia. Asia-Europe Business Forum este organizată de către Confindustria Italia și Businesseurope, cu ocazia  Asia-Europe Meeting (ASEM), sub auspiciile Președinției deținute de Italia în cadrul Uniunii Europene.

Evenimentul este onorat, în cadrul sesiunii de închidere, de prezența Președintelui Comisiei Europene, Președintelui Consiliului European, Premierului italian, ministrului italian al dezvoltării economice, ministrului afacerilor externe precum și a altor personalități politice participante la ASEM.

Din delegația română mai fac parte și Mihai Manoliu, președintele Asociației Confederațiilor Patronale din România (ACPR), organizație care este și membru al Businesseurope, unul dintre cei doi organizatori, Florin Pogonaru, președintele  Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania(AOAR) și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Romaniei (CCIR).

Ediția din 2014  își propune un inventar al forumurilor anterioare pentru a asigura continuitatea procesului, în timp ce va consolida parteneriatele existente și se va adresa unor noi căi de cooperare economică. Evenimentul va oferi o oportunitate unică pntru liderii economici asiatici și europeni de a crea legături și a-și extinde viziunea asupra relațiilor și investițiilor economice. Aceasta e platforma ideală de a se angaja alături de liderii politici din Europa și Asia asupra provocărilor de azi și de mâine.

Tema generală a AEBF este ”Intensificarea relațiilor de afaceri pentru a ocroti integrarea economică dintre Europa și Asia ”. Subiectele prioritare vor fi adresate către 4 grupe de forță  compuse din reprezentanți ai mediului de afaceri din Europa și Asia care vor lucra online și vor livra rapoartele finale cu recomandări tematice. Asemenea recomandări vor fi aprobate de către AEBF, fiind anexate ”Declarației finale AEBF 2014” și transmise liderilor politici.

Cele 4 subiecte prioritare sunt: Comerțul și investițiile pentru ocrotirea integrării dintre Europa și Asia; Securitatea și siguranța apei și a hranei ca și conducători ai stabilității și bunăstării mondiale; Energia, tehnologiile ecologice și un management durabil al resurselor naturale și Cooperarea EU-Asia în infrastructură, rețele de conectivitate și tehnologie spațială.

AEBF își propune să aducă împreună lideri importanți din lumea afacerilor pentru a schimba puncte de vedere și idei, având ca scop întărirea relațiilor economice dintre cele două continente.

390 vizite
Distribuie pe

Liderii PSD ai Regiunii de Nord-Vest consideră că Liviu Dragnea trebuie să rămână președinte
Joi, 21 Iunie 2018
Vicepreședinții PSD ai Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea și Doina Pană, alături de liderul PSD Cluj, Horia Nasra, președintele PSD Bistrița Năsăud...   continuare

Slugile grofilor și-au luat-o sus! Adrian Cozma rămâne în PNL, cu susținere covârșitoare!
Vineri, 15 Iunie 2018
Cel mai activ consilier județean al Partidului Național Liberal în județul Satu Mare, Adrian Cozma, tocmai a câștigat bătălia politică a vieții sale de până acum...   continuare

Deputat PNL Romeo Nicoară: ”Pilonul 2 = bani în plus la pensie. Pilonul 2 este necesar”!
Joi, 14 Iunie 2018
Pilonul 2 înseamnă bani mai mulți la pensie, în plus peste pensia de la stat, pentru cei care au astăzi maxim 45 de ani. Sunt bani pe care statul îi ia deja din salariul sau venitul tău și pe care o firmă administrator de fond (un fel de firmă de asigurări)...   continuare

Liberalii tășnădeni au trecut peste capul propriului lider local și îl susțin pe Adrian Cozma
Joi, 14 Iunie 2018
Situația se îngroașă și capătă accente de-a dreptul comice în cazul tânărului consilier județean Adrian Cozma, propus spre excludere din Partidul Național Liberal de către conducerea județeană a acestei formațiuni politice.   continuare

Şi PNL Pişcolt îl susţine pe Adrian Cozma împotriva conducerii judeţene a liberalilor
Miercuri, 13 Iunie 2018
Nu mai trece zi fără să primim comunicate de presă prin care diferite organizaţii locale ale Partidului Naţional Liberal din judeţul Satu Mare îşi exprimă susţinerea pentru consilierul judeţean Adrian Cozma...   continuare