Locale Altele
Duminica, 23 Septembrie 2018
Dum, 23 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ovidiu Silaghi la Asia-Europe Business Forum, la Milano
Partidul Liberal Reformator Satu Mare  - Vineri, 17 Octombrie 2014

În perioada 15-16 octombrie 2014, deputatul în Parlamentul României, președintele Camerei de Comerț și Industrie Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a participat la evenimentul Asia-Europe Business Forum, ce are loc la Milano.

Invitația i-a fost lansată de Daniel Kraus, vice-director general în cadrul Confindustria Italia. Asia-Europe Business Forum este organizată de către Confindustria Italia și Businesseurope, cu ocazia  Asia-Europe Meeting (ASEM), sub auspiciile Președinției deținute de Italia în cadrul Uniunii Europene.

Evenimentul este onorat, în cadrul sesiunii de închidere, de prezența Președintelui Comisiei Europene, Președintelui Consiliului European, Premierului italian, ministrului italian al dezvoltării economice, ministrului afacerilor externe precum și a altor personalități politice participante la ASEM.

Din delegația română mai fac parte și Mihai Manoliu, președintele Asociației Confederațiilor Patronale din România (ACPR), organizație care este și membru al Businesseurope, unul dintre cei doi organizatori, Florin Pogonaru, președintele  Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania(AOAR) și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Romaniei (CCIR).

Ediția din 2014  își propune un inventar al forumurilor anterioare pentru a asigura continuitatea procesului, în timp ce va consolida parteneriatele existente și se va adresa unor noi căi de cooperare economică. Evenimentul va oferi o oportunitate unică pntru liderii economici asiatici și europeni de a crea legături și a-și extinde viziunea asupra relațiilor și investițiilor economice. Aceasta e platforma ideală de a se angaja alături de liderii politici din Europa și Asia asupra provocărilor de azi și de mâine.

Tema generală a AEBF este ”Intensificarea relațiilor de afaceri pentru a ocroti integrarea economică dintre Europa și Asia ”. Subiectele prioritare vor fi adresate către 4 grupe de forță  compuse din reprezentanți ai mediului de afaceri din Europa și Asia care vor lucra online și vor livra rapoartele finale cu recomandări tematice. Asemenea recomandări vor fi aprobate de către AEBF, fiind anexate ”Declarației finale AEBF 2014” și transmise liderilor politici.

Cele 4 subiecte prioritare sunt: Comerțul și investițiile pentru ocrotirea integrării dintre Europa și Asia; Securitatea și siguranța apei și a hranei ca și conducători ai stabilității și bunăstării mondiale; Energia, tehnologiile ecologice și un management durabil al resurselor naturale și Cooperarea EU-Asia în infrastructură, rețele de conectivitate și tehnologie spațială.

AEBF își propune să aducă împreună lideri importanți din lumea afacerilor pentru a schimba puncte de vedere și idei, având ca scop întărirea relațiilor economice dintre cele două continente.

409 vizite
Distribuie pe

Președintele executiv al PSD Satu Mare, Ciprian Ardelean, cere demisia lui Dragnea
Joi, 20 Septembrie 2018
Absent de la ședința de miercuri seara a Comitetului Executiv Județean, în care colegii săi au votat pentru susținerea lui Liviu Dragnea la conducerea națională a partidului...   continuare

Lidera PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, pledează pentru unitate în partid
Joi, 20 Septembrie 2018
Într-un fel de replică la anunțul deputatului Octavian Petric de a se alătura grupului PSD-iștilor care cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea centrală a partidului, președintele Organizației Județene Satu Mare a Partidului Social Democrat...   continuare

Deputatul PNL de Satu Mare, Romeo Nicoară: „Guvernul deconectării de la Europa”
Joi, 20 Septembrie 2018
Deputatul sătmărean al Partidului Naţional Liberal, Romeo Nicoară, transmite printr-un comunicat de presă, o declaraţie politică...   continuare

Deputatul PSD sătmărean Octavian Petric cere demisia lui Liviu Dragnea
Joi, 20 Septembrie 2018
Şocat de propunerea colegilor săi de a-l reprimi pe fostul preşedinte Mircea Govor...   continuare

PSD Satu Mare merge în continuare pe mâna lui Dragnea
Miercuri, 19 Septembrie 2018
Reuniți în ședință urgentă în seara de miercuri, membrii Comitetului Executiv al Organizației Județene Satu Mare a Partidului Social Democrat au votat în unanimitate susținerea lui Liviu Dragnea ca președinte național al acestei formațiuni politice.   continuare