Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Femeile, pensionarii și tinerii votează Victor Ponta
Florin Răchitan  - Marti, 21 Octombrie 2014

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Organizației Județene de Femei a PSD Satu Mare, Paula Mare, a celei de Pensionari, Aurel Vaşvari, precum şi a celei de Tineret, Raul Băbţan, au prezentat marți motivele pentru care sătmărenii vor vota cu Victor Ponta la alegerile prezidențiale.

Potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie realizat în rândul femeilor și prezentat de Paula Mare „toate doamnele votează Victor Ponta”, ea insistând pe ideea că liderul PSD a promovat mereu reprezentantele sexului frumos în funcții publice, ultimul exemplu fiind numirea Corinei Crețu, cu origini sătmărene, în postul de comisar european.

Paula Mare a amintit și de dublarea alocațiilor pentru 500.000 de copii din familiile sărace din România și de proiectul venitului minim de inserție, care va crește cu 30% veniturile familiilor.

La rândul lui, liderul pensionarilor sătmăreni din PSD, Aurel Vașvari, a amintit că Guvernul Ponta a reîntregit pensiile tăiate în 2010 de Guvernul Boc, a returnat banii în 16 tranșe și a indexat pensiile cu rata inflației, astfel că pensia medie a crescut de la 803 la 843 lei.

Totodată, Guvernul Ponta a suplimentat numărul biletelor de tratament pentru pensionari la 59.000, acordă ajutoare la plata facturilor de energie pentru încălzire, a redeschis spitalele închise de Boc și a promis că din 2015 va crește pensiile cu 5%.

De asemenea, liderul tinerilor din PSD, Raul Băbțan, este sigur că cei din generația lui  votează Victor Ponta deoarece e alături de ei. S-a referit în special la programul Prima Mașină, implementat după ce s-a constatat că 60% din persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani au probleme la achiziționarea unui autoturism.

Printre măsurile anunțate pentru tineri se mai numără strategiile economice pentru crearea de noi locuri de muncă, adoptarea unei legi a voluntariatului, extinderea programului Prima Casă și facilitatea angajării tinerilor sub 25 de ani.

568 vizite
Distribuie pe