Locale Altele
Sambata, 29 Februarie 2020
Sam, 29 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PSD Satu Mare cere lămuriri de la Iohannis despre traficul de copii
Florin Răchitan  - Vineri, 24 Octombrie 2014

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat, Mircea Govor, i-a solicitat public vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, candidatului Alianţei Creştin-Liberale la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, să ofere clarificări în scandalul în care este acuzat că ar fi făcut parte dintr-o reţea de trafic de copii, în anii ’90.

Liderul social-democrat sătmărean a făcut referiri la articole apărute în presa vremii, amintind de cazurile unor bunici care nu ştiu nici până în ziua de azi unde le-au dispărut nepoţii daţi spre adopţie, deşi li s-a promis că vor fi vizitate anual de către aceştia.

Mircea Govor şi-a exprimat temerea că acei copii ar fi căzut victime unor traficanţi de organe omeneşti, mai ales că Iohannis ar fi recunoscut că a fost şoferul unor străini sosiţi în România pentru a adopta copii.

„Este o pată de ruşine pe obrazul României. Mi se pare inuman şi inacceptabil ca un candidat la funcţia de preşedinte să fie acuzat de asemenea fapte. Dacă autorităţile din acei ani erau mai exigente acum Iohannis ar fi fost, foarte probabil, la puşcărie” – a declarat Mircea Govor.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, primarul Dorel Coica a vorbit despre creşterea gradului de absorbţie al fondurilor europene, de la 8,5% la preluarea mandatului de către Guvernul Ponta, la peste 40% în prezent.

Edilul-şef a amintit şi despre investiţiile din sistemul sătmărean de educaţie, după ce toată săptămâna a preluat zilnic câte-o lucrare finalizată de reabilitări şi modernizări la diferite şcoli şi grădiniţe din oraş, care nu ar fi fost posibile fără sprijinul guvernului. De asemenea, el a mai amintit că guvernanţii au promis finanţare pentru o sală polivalentă, un bazin de înot acoperit, precum şi şoseaua de centură a Sătmarului, cu tot cu al treilea pod peste Someş, care se află deja în faza de licitaţie.

La rândul ei, preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei a PSD Satu Mare, Manuela Rogoz, i-a încurajat pe tineri să-l voteze pe Victor Ponta, deoarece acesta a iniţiat mai multe programe guvernamentale menite să sprijine această categorie de vârstă.

513 vizite
Distribuie pe