Locale Altele
Sambata, 29 Februarie 2020
Sam, 29 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Membrii ACL Satu Mare îndeamnă sătmărenii să voteze Klaus Iohannis
Veronica Hodas  - Joi, 30 Octombrie 2014

O parte din membrii staff-ului de campanie ACL Satu Mare au susținut, joi, ultima conferință de presă înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale.

În cadrul conferinței co-președinții Romeo Nicoară și Petre Mureșan au dorit să mulțumească tuturor sătmărenilor care au fost alături de ACL în această campanie electorală. „Dorim să mulțumim cetățenilor din județ și municipiu că au fost lângă noi, că au fost și ne-au ascultat în această campanie, unii au și participat alături de noi în acțiuni electorale. Le mulțumim mult pentru răbdare și ne exprimăm speranța că nu i-am agasat prea mult cu mesaje și cu acțiunile noastre, cred că au făcut-o alții cu vârf și îndesat. Tot ce ne dorim noi este ca cetățenii să vină duminică, 2 noiembrie la vot și să-l voteze pe Klauss Iohannis. Credem că aceasta este șansa de occidentalizare”, a spus Romeo Nicoară.

Echipa de campanie ACL, în aceste patru săptămâni de campanie electorală au desfășurat diferite acțiuni în muncipiu și județ. Aceștia s-au întâlnit cu cetățenii din toate localitățile județului și le-au prezentat ceea ce dorește candidatul Klaus Iohannis să facă în viitorul mandat de președinte al României. „Peste tot am fost foarte bine primiți, iar oamenii sunt foarte curioși și doritori să-l susțină pe Klaus Iohannis pentru că și-au dat și ei seama în aceste patru săptămâni că avem un candidat serios, un candidat echilibrat, un candidat care chiar poate să devină un președinte, mediator și integrator. Acest lucru pentru noi este dătător de speranță și ne așteptăm la un sprijin semnificativ din partea alegătorilor din județul Satu Mare”, a menționat președintele, Romeo Nicoară.

Conform acestuia, ACL Satu Mare a avut numeroase întâlniri virtuale cu alegătorii sătmăreni printr-o campanie virtuală serioasă.

Romeo Nicoară a mai vorbit puțin și despre probleme apărute în campanie, probleme legate de „concurența neloială pe care au făcut-o adversarii politici”, făcând aluzie la bannerele tricolore care au fost montate în județul Satu Mare, acestea fiind interzise prin lege. Bannerele au fost îndepărtate parțial în urma contestației făcute de ACL Satu Mare, dar în județ continuă să fie expuse „lucru care este ilegal, ceea ce înseamnă că alianța roșie face în continuare campanie electorală în disprețul Legii”.

Petre Mureșan a transmit sătmărenilor că România are nevoie de un președinte care trebuie să fie al cetățenilor care să nu fie manevrat din umbră și să nu fie prizonierul grupurilor de interese și intereselor meschine ascunse „așa cum este Victor Ponta”.

Președintele Petre Mureșan e de părere că „în toată această perioadă, pentru că nu are nici un proiect pentru România, Victor Ponta a girat o campanie electorală mizerabilă bazată doar pe atacarea lui Klaus Iohannis, o campanie bazată pe minciună și demagogie”. Acesta a dat ca exemplu afișul electoral care are ca mesaj „doar Ponta a scăzut taxele” și a declarat că nu a mai văzut o asemenea minciună de 25 de ani, de pe vremea lui Iliescu și că „a uitat să spună că a introdus cel mai mare număr de taxe, peste 36 la număr, dovadă că acest Ponta, pe lângă faptul că este un plagiator dovedit, este și un mincinos la fel de dovedit”.

Legat de campania electorală pe care o face PSD-ul, Mureșan spune că este bazată numai pe atacuri legate de familie, de familia lui Klaus Iohannis. Acest lucru se întâmplă și pe plan local, iar pe lângă acest lucru PSD-ul angrenează în campania electorală instituțiile statului.

„Consiliul Județean folosește angajații insituției și mașinile din dotare pentru a face campanie electorală pe banii noștri”.

„Premierul Victor Ponta, este primul premier care folosește insistuția și banii statului pentru a-și face campanie electorală pe spinarea noastră. Îi îndemnăm pe români la vot! În democrație puterea se câștigă prin vot. Un singur vot poate face diferența între lege și hoție, între fapte și vorbe, între România lucrului bine făcut și România corupției, minciunii și scandalului. Depinde ce Românie vrem pentru că noi suntem responsabili pentru viitorul nostru, al copiilor noștri”, a încheiat președintele Petre Mureșan.

Cosmin Rațiu, prezent și el la conferința de presă, a declarat că sătmărenii trebuie să înțeleagă faptul că acum au o oportunitate unică de a avea un președinte pe care îl merităm, „un președinte echilibrat, al căror proiecte garantez că se vor transpune în fapte reale, un președinte care va reuși să aducă bunăstare și creștere economică”. Rațiu a dat ca exemplu orașul Sibiu care, conform spuselor lui este „oglinda realității”.

De asemenea, toți membrii ACL așteaptă sătmărenii să iasă duminică la vot într-un număr cât mai mare pentru a fi alături de candidatul Klaus Iohannis, „este prima dată când Ardealul poate da un președinte”.

„Românii trebuie să știe că dacă stau acasă sau dacă își dau votul pe 2 noiembrie unui alt candidat în afară de Klaus Iohannis ,de fapt îl ajută pe Ponta. Nu merită să-și irosească votul dând altui candidat care se poziționează sau dorește să dea impresia că se poziționează pe partea dreaptă. Singurul care poate să-l învingă pe Ponta este Klaus Iohannis”.

 

556 vizite
Distribuie pe