Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PSD consideră că e demagogie convocarea Parlamentului acum
Florin Răchitan  - Joi, 13 Noiembrie 2014

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Social-Democrat Satu Mare, Nicolae Bura, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o împreună cu preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei a PSD, Manuela Rogoz, că solicitarea ACL de a convoca de urgenţă Parlamentul României pentru dezbaterea Legii Amnistiei arată din nou cât de nepregătit şi demagog este candidatul acestei formaţiuni politice la Preşedinţia României, Klaus Iohannis.

Nicolae Bura a menţionat că o asemenea solicitare ar fi putut s-o facă aleşii ACL în timpul sesiunii ordinare a Parlamentului, dar atunci nu s-au grăbit s-o facă, însă acum folosesc această temă ca găselniţă electorală.

De-altfel, potrivit declaraţiilor sale, Legea Amnistiei are aviz negativ de la Ministerul Justiţiei şi nu este susţinută de nimeni, iar Klaus Iohannis ar fi minţit atunci când a afirmat că Victor Ponta susţine o astfel de lege.

În opinia lui, Klaus Iohannis şi-a dovedit ipocrizia şi prin faptul că nu a cerut demisia din Parlament a colegilor săi care au decizii definitive de condamnare sau incompatibilitate, ba mai mult, urmărirea penală a liberalilor Victor Paul Dobre şi Varujan Vosganian a fost blocată tocmai de PNL, în timp ce, de exemplu, Victor Hrebenciuc de la PSD şi-a dat demisia imediat după ce a început cercetarea penală împotriva sa. „Să nu uităm că, în acest moment, în puşcărie se află oameni importanţi din PNL, ca Sorin Roşca Stănescu, care ne dădea lecţii în Parlament despre anticorupţie” – a completat Nicolae Bura.

Acesta a mai amintit şi despre ceea ce consideră a fi laşitate din partea lui Klaus Iohannis, care a acceptat cu chiu cu vai să participe la dezbaterile televizate cu Victor Ponta, dar numai la televiziunile „băsiste”, unde, potrivit sondajelor de opinie, ar fi „luat bătaie pe teren propriu”.

De asemenea, Nicolae Bura s-a referit şi la una dintre temele dezbătute la ultima confruntare televizată dintre cei doi candidaţi, respectiv retrocedările „suspecte” pe care le-a avizat Klaus Iohannis în calitate de primar al Sibiului şi de care ar fi beneficiat cu precădere Biserica Evanghelică al cărei enoriaş este el însuşi şi Forumul Democrat al Germanilor din România, la conducerea căruia s-a aflat timp de mai mulţi ani.

În finalul conferinţei de presă, Manuela Rogoz a adresat sătmărenilor îndemnul de a se prezenta duminică la vot „ca să alegem, după cum spunea maestrul Tudor Gheorghe, un candidat VIU, un preşedinte care uneşte, un om mândru că este român şi care vrea să fie alături de noi toţi – de pensionari, de cei care muncesc, de tineri, de toţi oamenii activi – de toţi cei care vor o Românie Puternică”. 

582 vizite
Distribuie pe