Locale Altele
Sambata, 29 Februarie 2020
Sam, 29 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Forumul German mulţumeşte pentru voturile pro Klaus Iohannis
Florin Răchitan  - Joi, 20 Noiembrie 2014

Cu o punctualitate specific nemţească, membrii conducerii judeţene a Forumului Democrat German şi-au încheiat şedinţa de analiză a rezultatelor de la alegerile prezidenţiale şi au început conferinţa de presă fix la ora stabilită, deşi cu trei minute mai devreme şedinţa era încă în toi.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a FDG, Ioan Leitner, a ţinut să le mulţumească sătmărenilor, prin intermediul presei, pentru participarea masivă la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale şi pentru rezultatul excelent obţinut de preşedintele ales, Klaus Iohannis, la nivelul judeţului Satu Mare.

El a reamintit că Forumul German a susţinut cu toate organizaţiile sale, total şi necondiţionat, candidatura fostului lor lider naţional la Preşedinţia României. Totodată, a subliniat că „nu ajunge să avem un preşedinte bun, noi cu toţii trebuie să ne facem bine treaba în toată societatea”.

La rândul lui, vicepreşedintele Organizaţiei Regionale Transilvania de Nord a FDG, Ştefan Kaiser, a afirmat că duminică s-a obţinut „un rezultat nesperat de bun” şi a dat asigurări că preşedintele ales Klaus Iohannis nu va înşela aşteptările alegătorilor, deoarece în cei 11 ani în care a condus Forumul German la nivel naţional s-a dovedit a fi un om integru şi serios, care s-a achitat de toate promisiunile pe care le-a făcut.

De asemenea, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a FDG, Ştefan Ressler, şi-a exprimat satisfacţia cu privire la faptul că pentru prima dată în istoria de după monarhie, România şi-a ales un preşedinte care provine dintr-o minoritate naţională, acesta fiind un moment istoric care spune multe despre spiritul european al poporului român, în condiţiile în care „nu toţi reprezentanţii minorităţilor şi-au exprimat sprijinul clar pentru candidatul nostru, noroc că electoratul lor a dat dovadă de un extraordinar simţ civic” (săgeţi către aliaţii tradiţionali din UDMR n.r.).

Răspunzând unei întrebări din partea presei, preşedintele FDG Satu Mare, Ioan Leitner, a lăsat să se înţeleagă faptul că, după îl cunoaşte personal, Klaus Iohannis va colabora „cu toţi cei care îşi fac bine treaba în Guvern”, însă dacă bugetul pe anul 2015 nu va fi alcătuit conform aşteptărilor sale şi ale poporului, atunci „vor fi discuţii”. 

1274 vizite
Distribuie pe