Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
PSD Satu Mare este solidar cu premierul Victor Ponta
Florin Răchitan  - Vineri, 5 Iunie 2015

În cadrul unei conferinţe de presă pe care au convocat-o de urgenţă după aflarea veştii despre cercetarea penală a premierului Victor Ponta, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat, Mircea Govor, vicepreşedintele Nicolae Bura şi preşedintele Organizaţiei de Tineret, Raul Băbţan, şi-au exprimat solidaritatea şi susţinerea faţă de liderul naţional al formaţiunii lor politice.

„Organizaţia PSD Satu Mare este solidară şi alături de domnul Victor Ponta în aceste momente neobişnuite pentru politica românească. Este situaţia cea mai grea din ultimii 25 de ani pe care o parcurge partidul nostru. Niciodată nu ne-a fost dat să vedem că primul om în partid şi al doilea om să aibă probleme. Noi, cei din teritoriu, e normal să fim alături de dânşii, să încercăm prin toate pârghiile legale să fim alături de şefii noştri” – a declarat Mircea Govor.

El şi-a exprimat speranţa că premierul nu va ceda la presiunile la care este supus acum şi va rămâne în continuare în fruntea Guvernului, atenţionându-i, totodată, pe adversarii politici să nu se bucure prea tare acum, deoarece toate se vor întoarce împotriva lor.

„Cei care încearcă să se bucure de problemele de la noi să nu uite că bumerangul se va întoarce şi îi va lovi pe ei! Nu mi se pare normal ca cetăţenii României să asiste cum cineva vrea să aducă din nou la guvernare fostul regim Băsescu, care a nenorocit această ţară, a tăiat salariile, pensiile, a închis şcolile, spitalele şi nu fac altceva decât să se ascundă după sigla PNL. Aceşti profesionişti în diversiuni şi combinaţii, prin acest paravan, şi bineînţeles prin oportunitatea de care dispun la ora actuală, că-i reprezintă şi preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, încearcă tot posibilul să forţeze o demitere a premierului. Sper din suflet că domnul Victor Ponta şi întreaga echipă vor fi puternici, nu vor ceda presiunilor şi nici preşedintele României şi nici altă structură în afară de Parlamentul României nu poate să ia măsuri împotriva Guvernului şi primului ministru. Sunt convins că Parlamentul știe ce are de făcut” - a afirmat Govor.

El şi-a exprimat convingerea că şi cetăţenii români înţeleg ce se întâmplă acum, nu degeaba PSD nu scade în sondaje, iar succesele din ultima vreme ale Guvernului Ponta, traduse în măsuri economice pozitive, nu pot fi contestate, astfel că unii încearcă prin toate mijloacele posibile să destabilizeze guvernul şi partidul aflat la guvernare, transformând lupta politică într-o campanie nedemocratică, ce „seamănă cu situaţia din anii ’50”.

La rândul lui, vicepreşedintele Nicolae Bura a remarcat „coincidenţele suspecte” între începerea urmăririi penale a premierului Ponta în aceeaşi zi în care în Parlament se dezbate moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, precum şi declaraţia preşedintelui Johannis de la ora 13, anunţată încă de dimineaţă.

„Sper din tot sufletul ca premierul să nu cedeze la aceste atentate împotriva sa şi să continue guvernarea” – a declarat Nicolae Bura. De asemenea, Raul Băbţan a transmis un mesaj de solidaritate din partea tineretului social-democrat, al cărui preşedinte la nivel naţional a fost Victor Ponta la începuturile carierei sale politice.

911 vizite
Distribuie pe