În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PNL de Oaş, Andreea Paul, şi-a prezentat vineri raportul de activitate din sesiunea parlamentară ce tocmai s-a încheiat şi a făcut referiri şi la unele probleme locale de actualitate.
Potrivit bilanţului, ea a contribuit la elaborarea, respectiv a susţinut nu mai puţin de 57 proiecte de lege propuse de grupul parlamentar din care face parte, două acestea fiind promulgate cu majoritate de voturi şi au devenit legi, între timp.
De asemenea, a luat cuvântul de 268 de ori în plenul şedinţelor şi a făcut 165 declaraţii politice, un număr dublu faţă de cele ale tuturor celorlalţi parlamentari sătmăreni împreună. Folosindu-se de atribuţiunile sale de deputat, a înaintat reprezentanţilor Guvernului 192 întrebări şi interpelări şi a susţinut 25 de moţiuni împotriva Guvernului Ponta.
Printre iniţiativele legislative care au fost aprobate şi pe care le consideră a fi „mari succese liberale” se numără amendamentul la Legea Codului Fiscal prin care se va reduce TVA la valoarea de 19%, precum şi legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Toate acestea au determinat-o să declare că „oşenii se pot mândri că au dat ţării unul dintre cei mai harnici deputaţi”!
În continuare a amintit despre un incident care se pare că a avut loc la finalul Sâmbrei Oilor, când reprezentanţii organizaţiilor locale ale PNL din Ţara Oaşului au avut un schimb de replici cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, despre care Andreea Paul susţine că a fost „beat criţă”, deşi recunoaşte că ea, personal, nu l-a văzut, nefiind prezentă în acel moment la cortul liberalilor.
Ea susţine că Adrian Ştef „a agresat verbal” nu mai puţin de 30 de liberali, după care a pus Poliţia să-i „plimbe” pe cei 30 pe la sediul IPJ Satu Mare, pentru a da declaraţii, în calitate de martori, despre incident, iar aceasta constituie, în opinia ei „folosirea instituţiilor statului în scopul de a-i hărţui politic pe adversari”.
Întrebată de ce nu a depus nimeni dintre liberalii care s-au considerat „agresaţi verbal” vreo plângere la Poliţie şi de ce au făcut această „dezvăluire” la două luni după incident, Andreea Paul a declarat că abia acum a aflat ce s-a întâmplat, fiindcă, de fapt, tocmai Adrian Ştef este cel care a depus plângere împotriva celor 30, între care se numără şi liderii PNL din Negreşti-Oaş.
Referindu-se apoi la problemele locale din capitala Ţării Oaşului, a abordat din nou tema ei preferată, repararea drumurilor prin pietruire, pentru care s-ar fi cheltuit 21 miliarde lei vechi numai în cursul anului trecut, ceea ce înseamnă cam 100 vagoane de piatră spartă. A amintit şi de proiectul Luna Şes, care a intrat în cel de-al 27-lea an de „sifonare a banului public”, dar şi de bugetul de 1,3 milioane de lei noi aprobaţi pentru organizarea ediţiei din acest an a Zilelor Oraşului Negreşti-Oaş, manifestări care, în opinia ei, au „scop exclusiv politic”, fiindcă se apropie alegerile.
Nu a uitat nici de aspecte ale administrării judeţului Satu Mare, susţinând că, potrivit calculelor ei, bugetul judeţului a crescut constant din 2009 până anul trecut, însă acum scade cu 12 milioane de lei noi. Nu ne pronunţăm în privinţa acestor declaraţii ale deputatei de Oaş, ca să nu facem pe deştepţii, mai bine aşteptăm reacţia autorităţilor judeţene!
În ceea ce priveşte pregătirile pentru alegerile de anul viitor, Andreea Paul a declarat că până în 15 iulie listele rămân deschise pentru toţi membri partidului „indiferent din care aripă istorică au făcut parte” (sic!) care doresc să-şi înscrie candidaturile pentru primării, consilii locale sau Consiliul Judeţean. Ea a dat asigurări că numele candidaţilor vor fi stabilite în baza unor sondaje de opinie realizate la nivel local şi nu în urma „unor înţelegeri de culise”.