Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bilanţ pozitiv al deputatului Octavian Petric după trei ani de mandat
Florin Răchitan  - Luni, 21 Decembrie 2015

Deputatul PSD Octavian Petric nu a ieşit prea tare în evidenţă cu declaraţii publice în primii trei ani de mandat în Parlamentul României, însă, potrivit bilanţului prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, cea mai mare parte a proiectelor pe care le-a susţinut pentru judeţul Satu Mare au fost realizate ori sunt în curs de finalizare.

El a reamintit că la începutul mandatului său a stabilit patru proiecte principale pe care urma să le promoveze atât de la pupitrul Parlamentului, cât şi în Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, dar şi în discuţiile pe care urma să le aibă cu membrii Guvernului.

După trei ani, situaţia celor patru proiecte se prezintă astfel:

     1. Reabilitarea Drumului Judeţean între Livada şi Negreşti-Oaş – finalizată anul trecut;

     2. Obţinerea de fonduri pentru construirea unui sediu nou al Primăriei Tăşnad – noul sediu va fi inaugurat în primăvara anului viitor, lucrările de construcţie fiind deja în faza finală;

     3. Finalizarea Proiectului Luna Şes – realizat în proporţie de 80%, mai e nevoie de scoaterea unei bucăţi de pădure din circuitul silvic, pentru ca terenul respectiv să facă parte din pista de schi;

     4. Construirea celui de-al treilea pod peste Someş la Satu Mare, în zona ştrandului – se va relua licitaţia anul viitor, după ce la prima licitaţie nu s-a prezentat nici o firmă interesată să-l construiască pe baza bugetului alocat.

Pe lângă acestea, deputatul a susţinut şi proiectul prin care se reabilitează drumul Tăşnad – Marghita, iar recent a fost, împreună cu ceilalţi doi deputaţi sătmăreni din Comisia de Buget-Finanţe - Andreea Paul de la PNL şi Erdei D. Istvan de la UDMR – co-autorul amendamentului la Proiectul Bugetului Naţional pe 2016 prin care se asigură 20 milioane de lei pentru demararea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Satu Mare, cu tot cu un pod nou peste Someş.

De remarcat că în proiectul de buget propus iniţial de Guvernul Cioloş nu era prevăzut nici un leu pentru şoseaua de centură, însă amendamentul deputaţilor sătmăreni a fost unul dintre cele 3 (din totalul de 80 propuse de alţi colegi) care au fost acceptate şi votate de Parlament.

Ca proiect de viitor, Octavian Petric a început deja demersurile pentru ca zona Codrului din judeţul Satu Mare să fie declarată oficial zonă defavorizată, ceea ce ar însemna scăderea taxelor şi impozitelor şi creşterea subvenţiilor acordate de stat pentru activitatea economică de acolo.

Principala justificare pentru această solicitare este calitatea slabă a pământului într-o regiune eminamente agricolă, dar şi o anumită rămânere în urmă în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, chiar dacă se află în lucru un proiect pentru reabilitarea aşa-numitei Autostrada Codrului, prin Homoroade până la limita de judeţ.

816 vizite
Distribuie pe