Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Liberalii cer demisia de onoare a lui Mircea Govor din Consiliul Judeţean
Florin Răchitan  - Miercuri, 23 Decembrie 2015

În şedinţa ordinară de miercuri a Consiliului Judeţean Satu Mare, grupul consilierilor liberali l-a somat, în lipsă, pe vicepreşedintele Mircea Govor să-şi dea demisia de onoare din această funcţie, în condiţiile în care acesta este cercetat de DNA într-un dosar de corupţie.

„Pentru ca partidul din care face parte să nu aibă prea mult de suferit, domnul preşedinte Govor şi-a dat demisia din funcţia pe care o deţinea la partid, dar a rămas în continuare vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Deducem că partidul este mult mai important decât judeţul Satu Mare. Domnule Govor, cunoscându-vă de bună credinţă şi cu frică de Dumnezeu, subsemnaţii acestei interpelări, consilieri judeţeni din partea PNL, vă cerem să vă prezentaţi demisia de onoare din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Aşa cum aţi jurat la începutul mandatului, pentru binele locuitorilor judeţului, dar şi pentru a nu afecta prestigiul şi şansele de dezvoltare pe termen lung ale judeţului Satu Mare” - a spus Alexandru Panea, în numele grupului consilierilor PNL.

În cazul în care Mircea Govor nu-şi va da demisia de onoare, aceştia i-au solicitat preşedintelui Adrian Ştef să convoace o şedinţă extraordinară în cursul lunii ianuarie, în cadrul căreia să fie pusă în discuţie eliberarea acestuia din funcţia de vicepreşedinte.

Teoretic, ar avea şanse să le iasă manevra, având în vedere că la două puncte de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, UDMR-iştii au trecut în partea cealaltă a baricadei şi au votat împreună cu liberalii, profitând chiar de lipsa vicepreşedintelui Govor şi a unui alt consilier PSD-ist şi formând, astfel, o nouă majoritate politică în Consiliul Judeţean, chiar dacă la alte puncte de pe ordinea de zi au votat cuminţi conform protocolului de colaborare pe care l-au încheiat încă la începutul acestui mandat cu USL. La fel ar putea să procedeze şi la o eventuală şedinţă extraordinară din ianuarie, nu ar fi de mirare.

Şeful Biroului de Personal din cadrul Consiliului Judeţean, Marius Mândruţ, le-a explicat consilierilor că procedura legală prevede ca Prefectura să fie informată oficial de către instanţa de judecată în legătură cu vreo situaţie în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile funcţiei (din cauza arestului de orice fel sau condamnării în urma unui proces penal n.r.), urmând ca Prefectura să constate în termen de 48 de ore suspendarea din funcţie a acestuia, însă demisia fiind o decizie unilaterală şi personală, nimeni nu-l poate obliga pe Mircea Govor să procedeze în acest fel.

La rândul lui, vorbind în numele grupului consilierilor PSD, Ioan Viman a amintit de prezumţia de nevinovăţie la care are dreptul orice suspect cercetat într-un dosar penal până la o sentinţă definitivă a instanţelor de judecată şi le-a cerut colegilor liberali să aibă răbdare şi să ţină cont de spiritul sărbătorii Crăciunului.

În final, preşedintele Adrian Ştef nu a stabilit nici o dată pentru convocarea unei eventuale şedinţe extraordinare în luna ianuarie pe această temă, însă a remarcat că, din „scurgerile de informaţii din dosar” către o anumită parte a presei nu rezultă nicăieri că Mircea Govor ar fi fost acuzat de vreo neregulă legată de activitatea sa de la Consiliul Judeţean. 

1043 vizite
Distribuie pe