Locale Altele
Joi, 9 Iulie 2020
Joi, 9 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dorel Coica a preluat conducerea. PSD Satu Mare rămâne unit şi stabil.
Florin Răchitan  - Marti, 29 Decembrie 2015

Aproape întreaga echipă de vicepreşedinţi ai Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat a fost prezentă la conferinţa de presă convocată marţi pentru a anunţa preluarea oficială a conducerii de către preşedintele executiv Dorel Coica, în urma demisiei fostului preşedinte Mircea Govor, anchetat în prezent de DNA.

După cum a precizat preşedintele Comisiei de Etică din cadrul PSD Satu Mare, Ioan Pop, s-au respectat întocmai prevederile statutului partidului, care stabilesc instituirea conducerii interimare de către preşedintele executiv, cu excepţia situaţiei în care conducerea centrală impune vreo altă persoană sau cere dizolvarea organizaţiei judeţene.

În cazul PSD Satu Mare nu s-a propus niciuna dintre aceste variante, Dorel Coica s-a întâlnit săptămâna trecută cu şefii din conducerea centrală a PSD, care au dat undă verde continuării activităţii organizaţiei judeţene sub conducerea sa până la organizarea unei conferinţe judeţene extraordinare, în care va fi aleasă o nouă conducere.

Dorel Coica a precizat că, prin prezenţa tuturor vicepreşedinţilor la conferinţa de presă, doresc să transmită un mesaj de unitate şi continuitate tuturor membrilor partidului, în ciuda problemelor care au afectat organizaţia judeţeană în ultima vreme. El a transmis, de asemenea, un mesaj din partea deputatului Octavian Petric, care nu a putut să fie prezent la conferinţă, dar „e în echipa noastră”.

Rând pe rând, vicepreşedinţii prezenţi au transmis şi ei mesaje de susţinere pentru fostul preşedinte Mircea Govor şi mesaje de continuitate şi unitate în organizaţia sătmăreană a partidului.

Vasile Mitraşca, primar al oraşului Tăşnad, a subliniat importanţa păstrării unităţii şi a perseverenţei în această perioadă în care sunt în toi lucrări ample de dezvoltare a infrastructurii în aproape toate localităţile judeţului, cel mai important proiect fiind extinderea reţelelor de canalizare, care trebuie finalizate până la mijlocul anului viitor.

El are motive speciale să-i mulţumească fostului lider Mircea Govor, care, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a susţinut întotdeauna proiectul construirii unui sediu nou pentru Primăria Tăşnad, în locul celui prăbuşit în urmă cu şase ani, iar noua clădire va fi inaugurată în primăvara anului viitor.

„Eu nu am cunoştinţă de alte lucruri de natură personală sau juridică, însă nu sunt un om ingrat şi îi mulţumesc preşedintelui Govor pentru ajutorul pe care ni l-a acordat” – a subliniat primarul oraşului Tăşnad.

La rândul lui, Ioan Pop, consilier local la Satu Mare, a declarat că este regretabil ce i se întâmplă acum lui Mircea Govor, dar „asta nu înseamnă că partidul ar fi în disoluţie”.

„Noi am dovedit mereu că suntem o organizaţie puternică, iar la nivel de Transilvania am obţinut rezultate remarcabile la ultimele alegeri. Tocmai de aceea, munca de partid trebuie să fie în continuare foarte intensă, în orice condiţii, pentru ca rezultatele de la alegerile de anul viitor să nu fie mai prejos faţă de cele anterioare” – a îndemnat Ioan Pop.

Un alt vicepreşedinte, Ciprian Ardelean, a lansat apel la unitate şi continuitate în perspectiva alegerilor care urmează anul viitor „în ciuda atacurilor vehemente care apar în această perioadă”.

Reprezentantul Organizaţiei de Seniori a partidului, Aurel Vaşvari, a spus, de asemenea, că „noi mergem mai departe, spre dezamăgirea unora, care sperau sa ne prăbuşim. Îmi pare rău de atacurile la care este supus acum Mircea Govor, într-o situaţie în care nu se poate apăra”.

În final, preşedintele interimar Dorel Coica a anunţat că în perioada următoare va fi stabilită data la care se va organiza conferinţa judeţeană extraordinară, la care oricare membru al partidului îşi va putea depune candidatura pentru funcţia de preşedinte. „Competiţia rămâne deschisă şi, practic, oricine dintre noi poate fi viitorul preşedinte al PSD Satu Mare” – a încheiat Dorel Coica.

1306 vizite
Distribuie pe