Locale Altele
Marti, 26 Mai 2020
Marti, 26 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dezbatere despre statutul femeii în societate, în organizarea LTSD
TSD Satu Mare  - Miercuri, 17 Februarie 2016

In premiera pentru România, Liga Tinerelor Social Democrate a organizat o dezbatere punând in discuție o tema provocatoare : "Femeia la inceput de drum. Cariera si Familie!"
Evenimentul a avut loc marți la sediul PSD Satu Mare.

TSD începe schimbarea în politica punând in discuție condiția femeii aflată la inceput de drum in România si alegerile pe care o tânără trebuie sa le facă între carieră si familie. Scopul principal al dezbaterilor propuse a constat în identificarea problemelor reale cu care se confruntă femeile atunci când sunt nevoite să împace în mod eficient viața de familie cu cea profesională.

TSD isi ia in serios rolul sau de deschizător de drumuri si trasează cu responsabilitate schimbarea clasei politice prin schimbarea mentalităților si practicilor partidelor politice. In acest context, primul pas pe care il face TSD este sa redefinească rolul, locul si aportul femeilor intr-un partid si pe scena politica in general.

La dezbatere au participat doamne si domnisoare, care sunt mame, iubite si soții. De-asemenea au mai fost  prezente Aurelia Fedorca - vicepresedinte PSD Satu Mare si primar al orasului Negresti Oas, Rodica Maxi - vicepresedinte PSD Satu Mare si consilier judetean, presedintele organizatiei Judetene a TSD Satu Mare, Raul Babtan.

Domnisoara presedinte a Ligii Tinerelor Social Democrate Satu Mare – Cristina Ilies a explicat ce-si propune aceasta liga, care este scopul acestei dezbateri si a încercat sa afle împreună cu celelalte invitate ce contează mai mult: familia sau cariera.

Discutiile au atins problematici de interes major: decalarea familiei în favoarea carierei și sprijinul oferit femeilor de către stat şi cel oferit de către familia extinsă. S-a discutat si referitor la: dat fiind ca echilibrul dintre familie și viața profesională este destul de dificil de atins, care ar fi solutiile ; modul în care este percepută femeia de carieră în societatea românească. 

”Ma bucur extrem de mult ca am reusit in aceasta seară sa facem posibila aceasta intalnire, unde am reunit femei cu experiențe diferite si a fost o atmosfera unde s-a pus in echilibru familia si cariera unei femei. Ne dorim ca aceasta prima dezbatere sa fie urmata de alte evenimente in interesul femeilor tinere. Prin activitatile si proiectele noastre, intentionam sa aducem in atentia publica o serie de probleme cu care se confruntă femeia moderna in societatea romaneasca" - a declarat Cristina Ilieş.

Aceasta dezbatere a avut loc simultan în toate judeţele din ţară, fiind organizată de filialele Ligii Tinerelor Social Democrate.

832 vizite
Distribuie pe