Locale Altele
Vineri, 15 Ianuarie 2021
Vin, 15 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ştef: „Încep lucrările pe 200 km de drumuri judeţene”!
Florin Răchitan  - Sambata, 5 Martie 2016

În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o împreună cu liderul judeţean al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni, Ovidiu Silaghi, şi vicepreşedintele organizaţiei naţionale de tineret a acestei formaţiuni politice, Crina Buhai, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare şi totodată liderul local ALDE, Adrian Ştef, a anunţat că au început deja lucrările la trei dintre cele zece drumuri judeţene care beneficiază de finanţare de la Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar celelalte sunt în faza de finalizare a licitaţiilor, respectiv de atribuire a lucrărilor către firmele executante.

Primele trei drumuri judeţene pe care se execută deja lucrări de reabilitare şi modernizare sunt cele care leagă satul Potău de Drumul Naţional, precum şi traseele Supur – Sechereşa, respectiv Bârsău – limita de judeţ Maramureş.

În curând vor începe lucrările şi la drumul ce leagă satul Ady Endre de drumul principal din Căuaş, asigurând astfel un acces civilizat pentru turişti spre casa memorială a marelui poet maghiar.

De asemenea, sunt în faza de finalizare a licitaţiilor şi vor intra în lucru în curând drumurile Pir – limită de judeţ Bihor, Amaţi – Homoroade, Mădăras – Craidorolţ – Tăşnad, Carei – Tiream – Andrid, precum şi Mihăieni – Craidorolţ, acesta din urmă asigurând accesul la ştrandul din zonă.

În total, în săptămânile următoare vor fi transformate în şantier diferite drumuri judeţene pe o lungime totală de 200 km. Pe lângă acestea, toate celelalte drumuri judeţene vor fi reparate şi plombate, cu începere din data de 15 martie.

În continuarea conferinţei de presă, Adrian Ştef a transmis „săgeţi” către noua conducere a Prefecturii Satu Mare, exprimându-şi speranţa că noul director de cabinet al prefectului, Dan Zeicu, îşi va limita activitatea la coordonarea „tehnocrată” a cabinetului şi nicidecum nu va continua să le facă „sugestii şi propuneri” primarilor ne-PNL-işti în cursul vizitelor sale prin judeţ.

În aceeaşi ordine de idei, Adrian Ştef şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că „după cum se aude în urbea noastră mică”, PNL caută directori de instituţii şi face propuneri în acest sens către diverse persoane.

„Acuma nu înţeleg, Guvernul nu e tehnocrat? Şi dacă e tehnocrat, nu Guvernul ar trebui să-şi caute directori în teritoriu, dacă vrea neapărat să-i schimbe pe cei care ocupă acum funcţiile respective?” – s-a întrebat liderul local ALDE.

Revenind la problemele legate de infrastructură, liderul judeţean ALDE, deputatul Ovidiu Silaghi, s-a arătat îngrijorat de birocraţia ce domină guvernul tehnocrat şi care poate provoca pierderea fondurilor europene puse la dispoziţia României în acest an.

„Am aflat cu surprindere că Masterplanul general pentru infrastructura rutieră a României nici măcar nu a fost pus în discuţie de Guvernul Cioloş, iar lipsa acestuia ne blochează în accesarea fondurilor din ciclul financiar actual al Uniunii Europene” – a anunţat Ovidiu Silaghi.

El s-a referit şi la proiectul modernizării Aeroportului Satu Mare, a cărei finanţare a fost fazată în cadrul ciclului financiar anterior al UE, prin procedura M+3 de care beneficiază România şi Slovacia, dar se teme că banii nu vor mai putea fi decontaţi.

În completare, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a dat asigurări că proiectul aeroportului va fi finalizat până în luna iunie a acestui an, cu banii asiguraţi chiar de Consiliul Judeţean, respectiv dintr-un credit, dar şi-a exprimat şi el temerea că aceste sume nu vor mai putea fi decontate la Bruxelles din cauza întârzierilor de natură birocratică de la nivelul Guvernului României.

Tot în cadrul conferinţei de presă, reprezentanta organizaţiei de tineret ALDE, Crina Buhai, a vorbit despre necesitatea implementării cât mai grabnice a Legii Salarizării Unice, care ar constitui un sprijin real pentru toţi tinerii aflaţi la începutul carierei. 

2016 vizite
Distribuie pe