Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Adrian Ştef candidează la Primăria Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 8 Aprilie 2016

După mai multe săptămâni de negocieri şi zvonuri, conducerea ALDE s-a decis: actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, candidează pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare.

Anunţul a fost făcut vineri după-amiază de preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni, Ovidiu Silaghi, în prezenţa celui mai longeviv primar din judeţul Satu Mare, Florinel Andreica din Crucişor, care i-a şi făcut o prezentare elogioasă proaspătului candidat la conducerea capitalei judeţului.

Ovidiu Silaghi a declarat că decizia finală a fost luată pe baza analizei atente a sondajelor de opinie, care ar indica faptul că Adrian Ştef ar avea şanse reale la câştigarea unui mandat în fruntea Primăriei Satu Mare.

La rândul lui, Adrian Ştef a spus că realizările pe care le-a avut în ultimii patru ani la conducerea Consiliului Judeţean, investiţiile pe care le-a făcut în infrastructură şi în domeniul sanitar, îl îndreptăţesc să spere că i-a convins şi pe locuitorii capitalei judeţului.

„Iubesc judeţul Satu Mare, dar m-am născut în municipiul Satu Mare, pe care-l iubesc poate şi mai mult. Nu candidez pentru vreun palmares personal, ci vreau să-mi ofer serviciile sătmărenilor, dacă ei consideră că e util ce am făcut în judeţ” – a declarat Adrian Ştef.

În ceea ce priveşte colaborarea cu PSD, respectiv raportul pe care-l are acum cu candidatul acestei formaţiuni politice la Primăria Satu Mare, Adrian Ştef a precizat că ALDE a rămas loială alianţei din cadrul vechiului USL chiar şi atunci când o parte a liberalilor au „migrat” spre Partidul Popular European, iar rezultatele obţinute împreună la conducerea judeţului arată că această colaborare a fost eficientă, dar consideră că şi-au făcut datoria faţă de sătmăreni şi faţă de partenerii de coaliţie, iar acum, la final de mandat, au dreptul să lanseze candidaţi proprii la alegerile locale.

Totuşi, este posibil ca în funcţie de rezultatele obţinute la alegerile din 5 iunie, ALDE să poarte negocieri cu foştii parteneri de coaliţie pentru formarea noilor majorităţi în consiliile locale şi la nivelul Consiliului Judeţean Satu Mare.

În ceea ce priveşte campania electorală, Adrian Ştef a promis că „nu se va poza lângă gropi sau clădiri neîngrijite” şi nu-şi va ataca contracandidaţii, deoarece „sătmărenii nu mai au nevoie de neînţelegeri şi conflicte”. Ca dovadă, încă poartă negocieri în privinţa organizării împreună a Zilelor Oraşului şi Zilelor Judeţului Satu Mare, fiind dispus să renunţe la această idee în cazul în care UDMR va insista să boicoteze această manifestare prin lipsa primarilor proprii la tarabele ce le sunt puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare. 

Tags: adrian stef  candidatura  primaria  satu mare  
1684 vizite
Distribuie pe