Locale Altele
Joi, 28 Septembrie 2023
Joi, 28 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul dă replica la replica lui Kereskenyi Gabor
Florin Răchitan  - Joi, 14 Aprilie 2016

Într-un „drept la replică” (?!?) trimis joi dimineaţa de candidatul UDMR la Primăria Satu Mare, Kereskenyi Gabor, acesta acuza, printre altele, că mai mulţi specialişti au plecat din Primărie din cauza a ceea ce consideră a fi „haosul” din instituţia respectivă.

El a menţionat şi câteva nume ale unora dintre specialiştii respectivi, care ar fi plecat din cauza edilului-şef.

În replică la această „replică”, primarul Dorel Coica, a enumerat într-o conferinţă de presă cauzele concrete ale plecării fiecărei persoane menţionate de Kereskenyi Gabor:

 

  1. Horia Moţiu, funcţionar public – a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, procesul e pe rol;
  2. Andreea Koncz, şefa Biroului de Proiecte Europene – a plecat la un salariu mult mai mare în mediul privat;
  3. Alexandra Başa, fostă arhitectă-şefă a municipiului Satu Mare – ar fi fost ameninţată de fostul deputat UDMR Tiberiu Gunthner, care dorea să-şi recupereze o sumă de bani pentru un proiect din vremea mandatului anterior, la care s-a renunţat între timp: “Domnul Gunthner nu şi-a făcut bine treaba pe timpul domnului Ilyes, nu a depus toate documentele la dosar. Domnul Ilyes a plecat şi l-a lăsat cu ochii în soare. După ce au am ajuns primar şi am adus-o pe Alexandra, domnul Gunthner a venit la mine să-i dăm banii pe care-i datora fostul primar Ilyes. A avut tupeul şi nesimţirea să spună funcţionarilor din primărie că ar fi bine să antedateze documentele şi să le pună la dosar pentru ca dânsul să-şi poată scoate banii de la noi. Domnul Gunthner, cu nesimţirea cunoscută, s-a dus, lipsit de orice bun simţ, peste Alexandra Başa în birou şi a ameninţat-o, a înjurat-o, a terfelit-o, a făcut-o în fel şi chip. Fata a început să plângă, s-a speriat, a venit la mine şi m-a întrebat ce să facă. Am reglementat acest lucru şi am sfătuit-o să facă plângere penală împotriva lui, pentru că domnul Gunthner şi-a permis, în calitatea lui de membru marcant UDMR şi de viitor consilier al lui Kereskenyi, să ameninţe o femeie, să o înjosească, să o înjure ca la uşa cortului“ - a declarat Dorel Coica;
  4. Florin Criste, inginer – s-a autosuspendat pentru câteva luni, timp în care a fost diriginte de şantier la un proiect al unei firme private, dar acum a revenit şi lucrează în continuare ca angajat al Primăriei Satu Mare.

Tot în cadrul conferinţei de presă de joi, primarul Dorel Coica a atras atenţia asupra faptului că Gabor Kereskenyi este singurul dintre candidaţii la Primăria Satu Mare care, deşi este deputat în Parlamentul României, încalcă legea, respectiv o Hotărâre a Consiliului Local Satu Mare care interzice afişajul cu caracter electoral pe domeniul public, mai ales în condiţiile în care încă nici nu a început oficial campania electorală.

De asemenea, edilul-şef a promis că va demara „un serial” cu „lucruri nu tocmai curate” din activitatea contracandidatului său la Primărie. “Vă promit că în următoarele săptămâni o să avem seriale cu ce a mai făcut domnul Kereskenyi, cu lucruri interesante  şi plăcute din viaţa lui, implicarea dânsului în fel şi fel de lucruri care nu sunt tocmai curate în activitatea dânsului de viceprimar şi aşa mai departe. Oricum, o să aveţi momente delicioase“ - a anunţat primarul.

Tags: replica  coica  kereskenyi  
2144 vizite
Distribuie pe
CAROL
asta e campanie de proecte,de ce v-afi domnilor e jalnic eu nu va votez cu asa proiecte de tiganiada, sunteti asa cum ati fost 4 ani pa nicaieri ca vorba lui vida gheza...
2016-04-15 22:18:19