Locale Altele
Joi, 21 Septembrie 2023
Joi, 21 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Radu Giurcă a trecut la ALDE
Florin Răchitan  - Miercuri, 11 Mai 2016

Fostul prefect al judeţului Satu Mare şi în ultimii patru ani lider al Grupului PNL în Consiliul Judeţean, Radu Giurcă, a devenit membru al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni.

Anunţul oficial a fost făcut miercuri dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă , de preşedintele Organizaţiei Municipale ALDE Satu Mare, Adrian Ştef.

„După cum am mai spus, în ALDE sunt liberalii autentici, iar partidul este deschis tuturor celor care apreciază valorile autentice liberale. Suntem onoraţi că-l putem primi în rândurile noastre pe domnul Radu Giurcă, cel cu care am avut o colaborare foarte bună în Consiliul Judeţean, deoarece a avut întotdeauna atitudine constructivă, pentru dezvoltarea judeţului” – a declarat Adrian Ştef.

Anticipând întrebările ziariştilor cu privire la motivele plecării sale din PNL, opţiunea pentru ALDE şi momentul ales pentru acest „transfer”, Radu Giurcă a răspuns pe rând la acestea.

„Nicăieri nu e sănătos să existe două conduceri, aşa cum s-a întâmplat din momentul fuziunii între vechile PDL şi PNL, iar lucrurile au scârţâit de la bun început atât la nivel naţional, cât şi judeţean, dar la Satu Mare lucrurile s-au stricat şi mai rău mai ales în ultimele luni, când din partid au plecat mulţi foşti membri şi chiar lideri ai vechiului PDL. Din păcate, actuala conducere a partidului nu a fost în stare să gestioneze corect resursele umane” – a afirmat Radu Giurcă.

El a recunoscut că s-a gândit iniţial să se retragă de tot din viaţa politică, însă în urma discuţiilor pe care le-a avut cu Adrian Ştef şi bazându-se pe experienţa colaborării pe care l-au avut în actualul mandat în Consiliul Judeţean, a decis să se alăture echipei ALDE.

„Am ales acest moment după ce am aşteptat să fie depuse la Biroul Electoral Judeţean toate listele de candidaţi, pentru a nu exista discuţii că vin la ALDE pentru vreo funcţie” – a precizat Radu Giurcă.

Fiind unul dintre veteranii fostului Partid Democrat-Liberal, el nu s-a mai regăsit pe nici o listă de candidaţi a noului PNL. 

Tags: radu giurca  alde  transfer  
1490 vizite
Distribuie pe