Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Romii își unesc forțele pentru alegerile locale din 5 iunie
Florin Răchitan  - Duminica, 22 Mai 2016

Înscrierea unor liste de candidați pentru Consiliul Județean și pentru zece consilii locale din județul Satu Mare constituie, fără îndoială, o premieră istorică pentru Partida Romilor “Pro Europa”, dar se pare că entuziasmul acestei formațiuni politice este contagios și pentru alte organizații reprezentative ale comunității.

În baza unei înțelegeri perfectate sâmbătă între președintele Organizației Județene a Partidei Romilor, Horvat Ignac, și cel al Alianței Civice Democrate a Romilor, Coloman Balogh, membrii acesteia din urmă vor susține candidații Partidei la alegerile locale din 5 iunie.

“Este un moment important și totodată o șansă istorică pentru comunitatea noastră de a-și asigura reprezentativitatea și în forurile decizionale ale administrației publice. Facem apel către toți romii să nu-și împrăștie voturile către cei care le promit acum și luna de pe cer, pentru ca timp de patru ani să-I ignore complet! Acum e momentul să-și susțină propriii reprezentanți și tocmai de aceea ne unim forțele, ca să nu existe dubii în legătură cu scopul nostru comun” – a declarat liderul județean al Partidei Romilor.

El a adăugat că se așteaptă să aibă cel puțin 1 sau 2 reprezentanți în Consiliul Județean, dar sunt șanse mari ca romii să aibă propriii reprezentanți și în consiliile locale pentru care au depus liste de candidați, inclusiv la Negrești-Oaș.

“Este în interesul nostru să avem cât mai mulți consilieri, deoarece numai așa vom putea să-i ajutăm pe toți membrii comunităților de romi – a completat liderul județean al Alianței Civice Democrate a Romilor.

La rândul lui, președintele Organizației de Tineret a Partidei Romilor, Godja Zsolt, i-a îndemnat pe cei de vârsta lui să participe la vot, fiindcă nu costă nimic, dar prin votul lor își vor putea decide singuri soarta, fără a mai sta la mila nimănui. El a încheiat cu sloganul Partidei Romilor la nivel național: “Tu votezi cu cine vrei, eu votez cu romii mei”!

Tags: romii  unire  alegeri  
3322 vizite
Distribuie pe