Locale Altele
Duminica, 23 Septembrie 2018
Dum, 23 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liderii PSD au venit să susţină candidatura lui Dorel Coica
Florin Răchitan  - Sambata, 28 Mai 2016

Preşedintele Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea, şi fostul preşedinte Victor Ponta au venit sâmbătă la Satu Mare cu scopul declarat de a-şi afirma susţinerea personală pentru candidatul acestei formaţiuni politice la primăria municipiului, Dorel Coica.

În cadrul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o la sediul din Satu Mare al partidului, Liviu Dragnea şi-a exprimat convingerea că PSD va obţine un scor foarte bun la alegerile locale din 5 iunie, iar Dorel Coica va câştiga un nou mandat la conducerea primăriei, deoarece „este unul dintre cei mai buni primari din ţară”, iar la nivel de judeţ social-democraţii vor păstra toate primăriile pe care le conduc şi „vom câştiga şi unele la care nu se aşteaptă nimeni”.

El a înşirat unele dintre realizările şi proiectele lui Dorel Coica, subliniind faptul că este singurul primar din ţară care finalizează construirea tuturor locuinţelor ANL, tocmai a iniţiat lucrările de reabilitare a Podului Decebal şi licitează proiectul tehnic pentru cel de-al treilea pod peste Someş.

Liderul naţional al PSD l-a luat apoi în vizor pe candidatul ALDE la Primăria Satu Mare, Adrian Ştef, pe care-l consideră „lipsit de caracter” deoarece, în opinia lui, „s-a implicat în lupta electorală nu pentru a câştiga Primăria, ci pentru că a negociat în secret cu UDMR un post de conducere în Consiliul Judeţean, ceea ce înseamnă că păcăleşte oamenii”.

La fel de aspru a vorbit despre Adrian Ştef şi fostul lider al PSD, Victor Ponta, care i-a mulţumit, ironic, pentru faptul că „se laudă cu realizările finanţate de Guvernul Ponta cu 700 milioane de lei în judeţul Satu Mare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi alte programe guvernamentale”. El a precizat că atât Călin Popescu Tăriceanu, cât şi întreaga conducere naţională ALDE ar fi preferat „să mergem împreună şi pentru Primăria Satu Mare”, iar candidatura separată a lui Adrian Ştef a fost „o decizie egoistă”, însă „sperăm ca locuitorii oraşului să fie mai deştepţi decât unii politicieni”.

Victor Ponta a făcut apel la locuitorii municipiului Satu Mare să renunţe la ideea votului etnic, deoarece „am mai votat noi pe cineva pe bază de etnie, iar acum ne pare rău tuturor”. În schimb, PSD propune un vot profesional, pe bază de competenţă şi realizări dovedite de Dorel Coica în actualul mandat.

Susţinând că rezultatele de la alegerile locale din 5 iunie vor reprezenta un mesaj destul de clar şi pentru alegerile parlamentare din toamnă, Victor Ponta a făcut şi o previziune: din toamnă România va avea din nou guvernare PSD+ALDE+UNPR, dar fără el în postul de prim-ministru, deoarece „PSD are destui alţi oameni competenţi pentru această funcţie”.

După conferinţa de presă, Victor Ponta a plecat într-un judeţ vecin la un alt eveniment electoral, în timp ce preşedintele Liviu Dragnea a făcut o plimbare împreună cu liderii locali ai PSD printre standurile amenajate cu ocazia Zilelor Oraşului.

De la o tarabă şi-a cumpărat kurtos kalacs, iar o florăreasă din parc a fugit după el să-i ofere un trandafir.

Tags: dragnea  ponta  sustinere  coica  
890 vizite
Distribuie pe

Președintele executiv al PSD Satu Mare, Ciprian Ardelean, cere demisia lui Dragnea
Joi, 20 Septembrie 2018
Absent de la ședința de miercuri seara a Comitetului Executiv Județean, în care colegii săi au votat pentru susținerea lui Liviu Dragnea la conducerea națională a partidului...   continuare

Lidera PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, pledează pentru unitate în partid
Joi, 20 Septembrie 2018
Într-un fel de replică la anunțul deputatului Octavian Petric de a se alătura grupului PSD-iștilor care cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea centrală a partidului, președintele Organizației Județene Satu Mare a Partidului Social Democrat...   continuare

Deputatul PNL de Satu Mare, Romeo Nicoară: „Guvernul deconectării de la Europa”
Joi, 20 Septembrie 2018
Deputatul sătmărean al Partidului Naţional Liberal, Romeo Nicoară, transmite printr-un comunicat de presă, o declaraţie politică...   continuare

Deputatul PSD sătmărean Octavian Petric cere demisia lui Liviu Dragnea
Joi, 20 Septembrie 2018
Şocat de propunerea colegilor săi de a-l reprimi pe fostul preşedinte Mircea Govor...   continuare

PSD Satu Mare merge în continuare pe mâna lui Dragnea
Miercuri, 19 Septembrie 2018
Reuniți în ședință urgentă în seara de miercuri, membrii Comitetului Executiv al Organizației Județene Satu Mare a Partidului Social Democrat au votat în unanimitate susținerea lui Liviu Dragnea ca președinte național al acestei formațiuni politice.   continuare