Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
ALDE anunţă startul proiectului şoselei de centură
ALDE Satu Mare  - Miercuri, 31 August 2016

Contrar acuzațiilor făcute de Andreea Paul, ALDE își duce la îndeplinire promisiunile, chiar și în actualele condiții. Cu privire la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, în septembrie 2016 se dă ordinul de începere a proiectului tehnic, urmând ca în mai 2017 să înceapă lucrările efectiv.

Primele discuții legate de centura de ocolire a municipiului Satu Mare au avut loc în urmă cu zece ani, iar membrii ALDE s-au implicat constant pentru găsirea sursei de finanțare și realizarea acesteia, cunoscând importanța proiectului pentru municipiul și județul Satu Mare.

Executantul lucrării este asocierea Itinera SPA – Collini Lavori SPA – Via Design SRL.  Valoarea contractului este de 68 milioane euro fără TVA. Lungimea totală a centurii de ocolire a municipiului Satu Mare este de 20 km.

Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel.

Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A, unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.

Tags: sosea  centura  incepere  lucrari  
1385 vizite
Distribuie pe