Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Podul Decebal e vraiște, primarul pleacă în concediu!
Florin Răchitan  - Joi, 1 Septembrie 2016

Proaspăt desemnat purtător de cuvânt al Organizației Municipale a PSD Satu Mare, consilierul local Silviu Sumlaș a lansat într-o conferință de presă o serie de acuzații la adresa firmei care efectuează lucrările de reabilitare pe Podul Decebal, dar și la adresa noii conduceri a Primăriei, prea puțin implicată în rezolvarea problemei.

Atât el, cât și liderul județean al PSD, Aurelia Fedorca, consideră că acesta a fost, practic, primul examen pe care l-a dat noua administrație și l-a și picat cu brio.

“Sesizăm o toleranţă nepermisă a primarului în faţa unei societăţi care în mod evident dă dovadă de neprofesionalism şi ineficienţă. Se lucrează rar, puţin şi prost! Sunt alocaţi în jur de şase oameni, din care de obicei lucrează trei. De asemenea, sunt alocate utilaje puţine şi acestea stau pe dreapta în mare parte a timpului. În aceste condiţii, blocajele din trafic şi disconfortul sătmărenilor se accentuează de la zi la zi. Am urmărit cu maxim interes ieşirile domnului primar Kereskenyi, care a afirmat că va lua măsuri, se va implica personal, pentru ca executantul să efectueze lucrările şi pe timp de noapte, iar primele două benzi de circulaţie să fie gata în 5 săptămâni. Din păcate, este evident că lucrurile nu stau aşa şi în faţa acestei realităţi evidente primarul nu înţelege să dea nici o explicaţie” - a declarat Silviu Sumlaş.

Ba mai mult, se pare că în mijlocul haosului, cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea anului școlar, când traficul de pe pod va fi cu adevărat infernal, primarul Kereskenyi Gabor pleacă în concediu.

Pentru a salva ce se mai poate salva, Silviu Sumlaș a trimis o adresă către Comsia de Siguranţă a Circulaţiei de pe lângă Consiliul Local Satu Mare, în care solicită redeschiderea traficului rutier peste pasajul de cale ferată dinspre Electrolux spre cimitrul greco-catolic şi cel reformat de pe strada Botizului, precum şi deschiderea a trei benzi pe Podul Golescu dispre Piaţa Mare către Spitalul Judeţean, zilnic în intervalele orare cu cel mai mare trafic.

De asemenea, reprezentanții PSD insistă și pe varianta punerii la lucru a muncitorilor și în timpul nopții, pentru a grăbi finalizarea lucrărilor pe Podul Decebal. Pentru cei care au uitat, republicăm câteva fotografii făcute în noaptea de 22 spre 23 octombrie 2013, când se pare că s-a putut lucra pe Podul Decebal chiar și în timpul nopții. E adevărat, lucrările de atunci au fost de anvergură mai mică, dar contează ideea, inițiativa, controlul, disciplina, chestii...Tags: acuzatii  pod  decebal  silviu sumlas  primar  
2931 vizite
Distribuie pe
Localnic
Da ceai vrea frate sa faca el reparatiile . Santeti culmea.
2016-09-03 09:39:35