Locale Altele
Joi, 28 Septembrie 2023
Joi, 28 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tinerii au luat locul “greilor” pe lista candidaților PSD Satu Mare pentru alegerile parlamentare
Florin Răchitan  - Miercuri, 5 Octombrie 2016

Surprize-surprize la desemnarea candidaților Partidului Social-Democrat pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie!

Peste 100 delegați ai organizațiilor locale PSD din județul Satu Mare, întruniți miercuri seara în Comitetul Executiv Județean, au ales în fruntea listelor de candidați pentru Senat și Camera Deputaților numai tineri, anulând astfel șansele “greilor” din partid de a accede într-un post de demnitar și dând, astfel, semnalul unei schimbări de generații.

Pe baza voturilor exprimate de delegați, pe primul loc pe lista pentru Senat s-a clasat Gabriel Leș, fost viceprimar al municipiului Satu Mare și actual secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

El este urmat de chestorul Vasile Ciocan, fost comandant regional al Poliției de Frontieră și actual consilier județean, precum și de fostul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

Cap de listă pentru Camera Deputaților este Ioana Bran, recent aleasă președinte al Organizației Județene de Tineret a PSD, ea fiind secondată de inginerul silvic Marcel Forțiu, în timp ce actualul deputat Octavian Petric s-a clasat abia pe locul al III-lea, la distanță destul de mare, în ceea ce privește numărul de voturi, față de primii doi clasați.

Bineînțeles, conducerea PSD se așteaptă ca la alegerile din decembrie să trimită cât mai mulți candidați din Satu Mare în Parlament, dar experiența ultimelor alegeri arată că pozițiile eligibile pentru acest partid sunt cele din fruntea listelor, adică un loc la Senat și eventual două locuri în Camera Deputaților. 

Tags: candidati  alegeri  parlament  psd  ioana bran  gabriel les  
13440 vizite
Distribuie pe
Cretu Lucia
Cu coicu si petrica nu ajungeti departe
2016-10-05 21:35:07