Locale Altele
Joi, 20 Februarie 2020
Joi, 20 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PMP a adunat fără probleme semnăturile de susținere
Florin Răchitan  - Vineri, 14 Octombrie 2016

Spre deosebire de mai tinerii lor colegi din partidele noi care vor să-și facă loc pe scena politică românească, dar se chinuie să adune numărul necesar de semnături necesare pentru a putea candida la alegerile parlamentare din decembrie, se pare că cei din Partidul Mișcarea Populară nu au asemenea probleme.

Președintele Organizației Județene Satu Mare a PMP, Ioan Opriș, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că deși au început mai târziu adunarea semnăturilor, în 12 octombrie au trimis deja la București o listă cu peste 3.200 semnături, achitându-se astfel de sarcina stabilită pentru județul Satu Mare, dar semnăturile continuă să sosească la sediu, astfel că liderul județean estimează că până la termenul final de depunere a acestora vor avea peste 5.000.

În opinia lui, acesta este un semn clar că PMP are susținere masivă atât în județul Satu Mare, cât și la nivel național, astfel că pentru alegerile parlamentare din decembrie vor putea să alcătuiască liste complete de candidați în toate județele țării, dar și în diaspora.

În ceea ce privește numele candidaților și ordinea lor pe liste, Ioan Opriș spune că acestea vor fi stabilite în urma consultărilor cu conducerea națională a partidului (Traian Băsescu n.r.) și estimează că se vor ști informații concrete în acest sens până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Între timp au avut loc câteva modificări destul de importante în structura de conducere a PMP Satu Mare, după fuziunea cu filiala județeană a UNPR. Astfel, motivând că este foarte ocupat cu exercitarea profesiei sale de medic stomatolog, fostul prim-vicepreședinte județean Florin Sibian s-a retras pe o funcție de vicepreședinte, cedându-și locul fostului candidat la președinția PMP Satu Mare, Ioan Hotea.

Acesta din urmă se va ocupa, cel puțin provizoriu, și cu coordonarea activității Organizației Municipale Satu Mare a PMP, după ce fostul candidat la Primăria Satu Mare, Csaki Csongor, și-a dat demisia din funcția respectivă.

Ioan Opriș spune că Csaki Csongor s-a retras de pe postul de președinte tot din cauza programului său încărcat în calitate de întreprinzător privat, dar fostul lider local spune că, de fapt, nu prea este mulțumit de modul în care noul lider județean conduce partidul. Cu toate acestea, Csaki Csongor rămâne membru al PMP și a intrat în competiția internă a partidului pentru desemnarea candidaților la Camera Deputaților. 

Tags: pmp  semnaturi  alegeri  parlament  ioan opris  
826 vizite
Distribuie pe