Locale Altele
Luni, 24 Februarie 2020
Luni, 24 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lecţie de buget-finanţe predată de parlamentarii UDMR
Florin Răchitan  - Joi, 30 Aprilie 2009

Senatorul Tiberiu Gunthner şi deputatul Erdei D. Istvan au ales o metodă originală pentru a prezenta ziariştilor, în cadrul unei conferinţe de presă, pierderile pe care le suferă judeţul Satu Mare în urma recentei rectificări a bugetului naţional.

 

Membru al Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, Erdei D. Istvan a înşirat pe un flipchart cifrele reprezentând pierderile directe, în valoare de peste 18 milioane RON, de care vor fi văduvite în principal bugetele locale din judeţul Satu Mare.

 

Cei doi parlamentari au atras atenţia, de asemenea, asupra disperării micilor întreprinzători, în număr de peste 9.000 numai în judeţul Satu Mare, care deja fac coadă la Registrul Comerţului pentru a suspenda activitatea firmelor lor, de teama taxei forfetare.

 

Săptămâna viitoare UDMR va depune, împreună cu PNL, o moţiune de cenzură împotriva ordonanţelor guvernamentale care prevăd rectificarea bugetului şi schimbarea directorilor instituţiilor deconcentrate.

„Nu credem că moţiunea va trece, având în vedere majoritatea zdrobitoare pe care o are în Parlament coaliţia guvernamentală, dar în discuţiile de pe coridoarele Parlamentului chiar şi colegii din partidele aflate la putere recunosc că situaţia e groasă” – a afirmat senatorul Tiberiu Gunthner.

 

Un alt aspect asupra căruia au atras atenţia cei doi parlamentari UDMR este situaţia absurdă în care s-a ajuns prin numirea foştilor subprefecţi ai judeţului Satu Mare, Nicolae Lazin şi Ştefan Gati, în posturi de inspectori guvernamentali tocmai în judeţul Vrancea.

 

„Probabil că baronul local PSD-ist Marian Oprişan are nevoie de experienţa şi profesionalismul domnilor Lazin şi Gati pentru a scoate judeţul Vrancea din dezastru” – a conchis, ironic, senatorul Tiberiu Gunthner.

Tags: gunthner  erdei  udmr  
1533 vizite
Distribuie pe